单选题 Henry Ford, the famous U.S. inventor and car manufacturer, once said, "The business of America is business. " By this he meant that the U.S. way of life is based on the values of the business world. Few would argue with Ford"s statement. A brief glimpse at a daily newspaper vividly shows how much people in the United States think about business. For example, nearly every newspaper has a business section, in which the deals and projects, finances and management, stock prices and labor problems of corporations are reported daily. In addition, business news can appear in every other section. Most national news has an important financial aspect to it. Welfare, foreign aid, the federal budget, and the policies of the Federal Reserve Bank are all heavily affected by business. Moreover, business news appears in some of the unlikeliest places. The world of arts and entertainment is often referred to as "the entertainment industry" or "show business". The positive side of Henry Ford"s statement can be seen in the prosperity that business has brought to U.S. life. One of the most important reasons so many people from all over the world come to live in the United States is the dream of a better job. Jobs are produced in abundance (大量地) because the U.S. economic system is driven by competition. People believe that this system creates more wealth, more jobs, and a materially better way of life. The negative side of Henry Ford"s statement, however, can be seen when the word business is taken to mean big business. And the term big business—referring to the biggest companies, is seen in opposition to labor. Throughout U.S. history working people have had to fight hard for higher wages, better working conditions, and the right to form unions. Today, many of the old labor disputes are over, but there is still some employee anxiety. Downsizing—the laying off of thousands of workers to keep expenses low and profits high—creates feelings of insecurity for many. (337 words)
单选题 The United States is a typical country______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题属于推理题。无论从Henry Ford的话,还是从第二段整段对这一论断的例证都可看出美国就是一个人人都想着如何赚钱的地方。选项A不是本文的侧重点;选项C没有根据,而且此论断过于绝对,一看就应排除;选项D用常理即可推知是错误的。
单选题 The influence of business in the U.S. is evidenced by the fact that______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题属于细节理解题。文章第二段最后说:“Moreover,business news appears in some of the unlikeliest places.The world of arts and entertainment is often referred to as‘the entertainment industry’or‘show business.’”由此可见,选项D“连艺术和娱乐都被看做是商业”是美国商业化影响深重的有力佐证。选项A“大多数报纸由大商业公司经营”在文中没有提及;选项B可依据常识排除,因为即便是美国,很多公共组织也不可能以营利为目的;选项C“各行各业的美国人都知道怎样经商”太绝对,可立即排除。
单选题 According to the passage, immigrants choose to settle in the U. S. , dreaming that
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题属于细节理解题。文章第三段说:“One of the most important teasotis so many people from all over the world come to live in the United States is the dream of a better job”,由此可知大多数移居美国的人主要的目的是找份好工作。其他选项都过于片面,只可能是少数人的想法,只有选项D可以概括全面。
单选题 Henry Ford"s statements can be taken negatively because______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题属于推断题。最后一段主要谈论了Henry Ford的论断的负面性,文章明确提到:“And the term big business--referring to the biggest companies,is seen in opposition to labor.”这说明大公司大企业与劳工之间的矛盾就是美国商业化运作的负面作用。此后又说:“Throughout U.S.history working people have had to fight hard for higher wages,better working conditions,and the right to form unions.”(美国建国以来,工人不得不为更高的工资、更好的工作环境以及组建工会的权利而战。)选项A与文章意思相反,B、D各为一种现象,没有正面或负面的倾向。可见C对。
单选题 A company"s efforts to keep expenses low and profits high may result in______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题属于细节推断题。要想降低费用、提高利润,B、D显然不可能;C属无关选项;只有选项A可从文章的最后一句话“Downsizing--the laying off of thousands of workers…”中找到依据.