单选题
单选题 Which of the following would be the best title for this talk?
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文]
You"ve probably read in the newspapers many times such and such a company was recalling some product. Have you ever wondered how effective those recalls are? Well, that depends on two main factors. First off, it depends on whether the recall involves safety factors or not. A company that makes products for children recently recalled two items, a baby carriage and a child"s swing set. The baby carriage was recalled because of a flaw in the front wheels that made it difficult to turn, but this flaw was not dangerous to children. Only 10 percent of these baby carriages were recalled and replaced. The swing set, however, contained a faulty part that could cause it to tip over, possibly causing injury to children. Over 40 percent of these swing sets were recalled and replaced. The other factor is cost. The more expensive a product, the more likely it is to be successfully recalled. This is true in part because new owners are more likely to register expensive products, and it is therefore easier for the company to contact them. The most successful recalls, of course, are those involving expensive items with safety issues. A leading motorcycle manufacturer successfully recalled a remarkable 90 percent of the motorcycles manufactured at a particular plant in a particular year because they had defective brakes.

[考点] recall召回
[解析] 问题是“这篇讲话最好的标题是什么”,因此应该去听第一句和第二句话,由文章第一句和第二句话“你可能已经在报纸上读过很多次,这样那样的公司召回自己的产品,但是你有没有意识到这些召回是多么有效果”可知,讲话的主题是召回政策为什么如此成功,因此答案选A。
单选题 What was the problem with the baby carriage mentioned in the talk?
【正确答案】 B
【答案解析】[考点] flaw瑕疵
[解析] 问题是“讲话中提到了婴儿车的什么问题”,因此应该去听关键词“婴儿车”,由文章第五句和第六句话“一个公司最近召回了两种产品,婴儿车和秋千,婴儿车被召回的原因是它的前轮有缺陷,导致它很难转弯,但这一缺陷对儿童不危险”可知,婴儿车的问题是不能正常转弯,因此答案选B。
单选题 For which of these products would a recall probably be most successful?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] register登记
[解析] 问题是“以下哪种产品最易被召回”,因此应该去听关键词“召回”,由文章第十一和十二句话“一个产品越贵,召回就越成功。这一事实的部分原因在于,人们更倾向于登记贵重的产品,这样的话会使公司更容易联系他们”可知,最有可能被召回的产品是轿车,因此答案选D。