单选题

【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 86-88
The Ace Motor Company has announced it is recalling all its SUV vehicles manufactured between 1998 and 2004. The company spokesman has cited a defective bearing housing as the reason for the recall. Company officials became concerned when it became clear that the housing explodes under heat, pressure, and conditions associated with high speed The announcement has caused outrage at the motoring company. This is the fourth recall of an Ace product this year, causing widespread concern over quality control at the Ace manufacturing plant. Safety pundits believe that it is only a matter of time before someone loses their life because of product failure. Owners of the effected Ace SUVs are requested to report to their nearest Ace dealer for a full inspection.
[词汇]
It is only a matter of time before………问题只是时间的问题,……问题一定会发生 Owners…希望有关的Ace SUV车主……
初级问题
阅读了后面的两个问题的话,一般可以间接地猜出这段话的目的是什么。如果这样不行,也可以通过文章前面和中问部分出现的recall,SUV vehicles,defective,product failure等主要词语简单地解决本题。
【正确答案】 C
【答案解析】中级问题
题目中出现的safety pundits在文章中也出现了,所以可以很容易找到需要特别留意听的部分。但是,如果是不知道Safety pundits believe that后面的it is only a matter of time before的意思的考生,就算全部听到了也会选错。
【正确答案】 A
【答案解析】中级问题
题目询问的是要求的事项,耍特别留意最后一句话中出现的are requested to这句话。正确答案就是to后面的内容。另外,如果掌握了本段话的主要内容是召回有缺陷的汽车,也可以想象出于车主应该会有怎样的要求。