单选题
单选题 In her job as recruitment manager at Carters, Kate Orebi ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] 23-30
M: Now, Mrs. Orebi, can you tell us something about your job as a recruitment manager at Carters?
F: Yes. I'm responsible for all aspects of staff recruitment, including policy making, that's for all staff from secretarial to executive level. I make sure that everyone's following the right procedures. I'm also involved in the interviewing and selection of management staff. That's for all the stores.
M: You have another role in recruitment, don't you? With the Association of Graduate Recruiters?
F: Yes, I chair the executive committee.
M: Can you tell us a bit more about the Association?
F: Yes, at the moment, the AGR consists of a group of major employers of graduates, but more and more graduates are being recruited by small and medium-sized companies, so I expect the membership of the Association will change along with that. We have quite a range of activities, we have information service through which we give advice to any graduate employer and, uh, we also supply statistics to the education sector. For the future, we're hoping to develop as training body, particularly working with, uh, new graduate recruiters. So, in general, you could say that we exist to spread good practice.
M: There've been quite a few changes in Higher Education over the last few years, of course. As a graduate recruiter, these must have been quite important to you.
F: Yes. Universities and colleges have certainly changed. They're far less elitist now than they used to be. And, yes, they've opened their doors to a much wider range of people. And there are different types of courses now. There are short, modular courses in languages and business skills and of course these are all helpful when it comes to looking for a job.
M: Do you think that further changes are needed in the future?
F: Yes, I do. I think that colleges need to listen to what employers are saying about the need for people to learn to work in groups. In this situation, people get used to cooperating and sharing information, Of course, at the moment, we've got examination systems that don't allow for collaboration. So it Seems to me that more team work is required when it comes to studying.
M: What kind of skills would you say employers are looking for? I mean, are graduates ready for work?
F: Well, as always, some are, and some aren't. You see, the colleges have to achieve good exam results, but this isn't always what employers are looking for. Certainly in the service sector, employers want people who can work as part of a team. The ability of using computers and all the other new technology isn't such an issue any more. I suppose employers feel they can take it for granted now and it's very easy to train people up.
M: And how does a company decide whether a graduate has the skills he's looking for? For example: what is the selection procedure at Carters?
F: Well, the first stage consists of individual interviews. These are followed by group exercises. There are three exercises and they last about 24 hours. I suppose ideally they should be longer. But there are some practical constraints. Anyway the process itself gives people the opportunity to display certain skills, like the ability to work in a team or the ability to plan and organize.
M: Do these skills develop after selection?
F: We can teach graduate employees certain things, such as leadership techniques, and we also encourage certain things with rewards, initiative for example. But the basis of our approach is career development for all graduates, not just the real high fliers. We actually think the companies benefit more from improving the performance of the typical graduates, not just a select few.
M: Kate Orebi, Thanks for joining us.

此听力对话中没有提到过他培训员工,也没有提到面试秘书,但是提到了interview management staff(面试管理人员),重点提到了“policy making”,因此,decides on the company's recruitment policy是正确答案。
单选题 The AGR represents ______.
【正确答案】 A
【答案解析】此对话中,明确指出了“the AGR consists of a group of major employers of graduates”,因此,A是正确答案。
单选题 The AGR's activities involve______.
【正确答案】 C
【答案解析】此对话中提到“we give advice to any graduate employer and…we also supply statistics to the education sector”,因此可知,他的工作是分析雇员的各项数据,为以后培训打下基础。
单选题 Ms Orebi thinks that the present Higher Education system ______.
【正确答案】 B
【答案解析】此对话提到了“they are far less elitist(优秀人才)now than they used to be”这与A意思不同,本对话也提到了语言技巧,但是并没有提到对学生无用处。原句是“there are short, modular courses in languages and business skills and of course these are all helpful when it comes to looking for a job”,一些短期组合的语言和商务技巧课程对找工作是有用的。
单选题 Ms Orebi thinks that in the future, colleges should provide more ______.
【正确答案】 B
【答案解析】对话中提到“colleges need to listen to what employers are saying about the need for people to learn to work in groups”,让学生学会团队工作的技巧和意义。因此,B是正确答案。
单选题 The main thing that employers look for in graduates is ______.
【正确答案】 C
【答案解析】对话中提到“employers want people who can interact with customers and who can work as part of a team”,因此,良好的沟通技巧和团队精神是最重要的。其他的并不是最主要的,如学习成绩、使用电脑的能力等。因此,C是正确答案。
单选题 At Carters, the graduate selection process ______.
【正确答案】 A
【答案解析】挑选毕业生的过程首先是面试,然后是小组练习,时长一般是24小时,主要测试应试者的团队协作及组织和管理能力等,由此可知,A是正确答案。
单选题 The company is keen to develop graduates who have ______.
【正确答案】 B
【答案解析】选择项中的内容都提到过,但是,“the basis of our approach is career development for all graduates”,而不是仅仅是“领导能力或首创精神”等。因此,average ability是正确答案。