单选题 {{B}}Text 3{{/B}}
It has long been the subject of speculation among the police and criminologists: what would happen if all the officers who now spend so much of their time taking statements, profiling criminals and moving pieces of paper around were suddenly put on the streets? Crime figures released by London's Metropolitan Police this week provide the best answer yet.
Following the bombings of July 7th and 21st, thousands of police officers materialised on London's pavements, many of them sporting brightly coloured jackets. Drawn from all over the city, they were assigned to guard potential targets such as railway stations. The police presence was especially heavy in the bombed boroughs: Camden (which was struck three times), Hammersnrith and Fulham, Lamheth, Tower Hamlets, Westminster and the City of London.
The show of force did not just scare off terrorists. There was less crime in July than in May or June, which As unusual: the warmer month tends to bring out criminal tendencies, as windows are left open and alcohol is imbibed alfresco. But the chilling effect was much stronger in the six boroughs that were targeted by terrorists. There, overall crime was down by 12% compared with July 2004. In inner London as a whole, crime fell by 6%. But in outer London, where the blue line was thinner, it went up slightly.
Simon Foy, who tracks such trends at the Metropolitan Police, says that crime fell particularly steeply on the days of the attacks, partly because of the overwhelming police presence and partly because "even criminals were watching their televisions". What is significant is that crime barely rose thereafter. That was a change from the aftermath of September 11th 2001, when crime quickly soared just about everywhere—possibly because officers were deployed only in the very centre of London.
"The received wisdom among criminologists is that marginal changes in visible patrolling have little or no effect on crime," says Mike Hough, a criminologist at King's College London. July's experiment should put that argument to rest. Even if offenders do not make rational calculations about the odds of being caught—which was low both before and after the bombings--they will Be moved by a display of overwhelming force.
单选题 What does the word "materialise" mean in the second paragraph?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点解析] 本题是一道词汇题,测试考生的词汇辨析和理解能力。本文第二段中“materialise”一词的含义可以从首段的“... all the officers... were suddenly put on the streets”得到暗示。“material”在本文中的含义是“出现,实然出现”,故本题的正确选项是 D“appear”(出现)。
单选题 Which of the following facts, according to third paragraph of the text, will be taken for granted by British?
【正确答案】 A
【答案解析】[考点解析] 本题是一道细节题,测试考生准确理解原文信息的能力。本题的答案信息来源在第三段的第二句。该句的大意是:“七月份的犯罪率低于五或六月份,这是不同寻常的;一般而言,在较温暖的月份趋于产生犯罪倾向……”。由此句可以断定本题的正确选项是A“The warmer month tends to result in criminal tendency”(在较温暖的月份趋于产生犯罪倾向)。
单选题 It can be inferred from the text that the crime occurrence may be associated with ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[考点解析] 本题是一道细节题,测试考生准确理解原文信息的能力。本文的答案信息在第四段的最后两句,这两句话的大意是:“7月7日和21日伦敦爆炸案发生以后,犯罪率几乎没有上升。这是2001年9.11 事件以后的一个变化。当时(9.11案件发生时)各地犯罪率迅速上升,大概原因是警察仅仅部署在伦敦的中心地区”。由此可以推断本题的正确选项是B“the deployment of the blue line”(警力的部署)。
单选题 The author's attitude toward Mike Hough's remark is ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[考点解析] 本题是一道细节题.测试考生准确理解原文信息,尤其是代词所指信息的能力。本题的答案信息来源在尾段的第一、二句。尾段的第一句是Mike Hough的观点和陈述。尾段的第二句是本文作者对Mike 观点的看法。尾段第二句的大意是:“7月份的情况否定了那个论点”。“put sth. /sb. to rest”的含义是“埋葬”。“that argument”指的是第一句中Mike Hough's的观点。由此可以推断,本文作者对Mike 的观点是否定的。故本文的正确选项是C“denial”(否定)。
单选题 Which of the following would be the best title for the text?
【正确答案】 C
【答案解析】[考点解析] 本题是一道中心主旨题,测试考生理解归纳全文总体信息和大意的能力。本文论述7月7日和21日伦敦爆炸案以后英国大力加强警力防范恐怖主义分子和行为,英国警方的行动吓倒恐怖主义分子.还带来了犯罪率的下降。这恰恰是本文所论述的中心内容。可见,本文的适当标题应该是C“Terrorism cuts crime”(恐怖主义减少犯罪)。