Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short and jerky movement. We recognize words usually when our eyes are still when they fixate. Each time they fixate, we see a group of words. This is known as the recognition span or the visual span. The length of time of which the eyes stop—the duration of the fixation—varies considerably from person to person. It also varies within any one person according to his purpose in reading and his familiarity with the text. Furthermore, it can be affected by such factors as lighting and tiredness.
Unfortunately, in the past, many reading improvement courses have concentrated too much on how our eyes move across the printed page. As a result of this misleading emphasis on the purely visual aspects of reading, numerous exercises have been devised to train the eyes to see more words at one fixation. For instance, in some exercises, words are flashed on to a screen for, say, a tenth or a twentieth of a second. One of the exercises has required students to fix their eyes on some central point, taking in the words on either side. Such word patterns are often constructed in the shape of rather steep pyramids so the reader takes in more and more words at each successive fixation. All these exercises are very clever, but it's one thing to improve a person's ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently. Reading requires the ability to understand the relationship between words. Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training, especially since any approach which trains a person to read isolated words and phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text.
The time of the recognition span can be affected by the following facts except ________.
根据第一段内容可知,阅读速度与对文章的熟悉程度,阅读目 的,疲劳程度都有关系,C选项中的词汇长度没有涉及,因此可知, C为正确选项。
The author may believe that reading ________.
根据第二段All these exercises are very clever,可知作者认为第二 段前半部分的提及的方法是很有好处的,A项正是第二段前半部分提及的方法。故A正确。
What does the author mean by saying “but it's one thing to improve a person's ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently” in the second paragraph?
根据文章末句“Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training, especially since any approach which trains a person to read isolated words and phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text”可知眼睛的训练 并不一定能提升阅读的效率,因此B为正确选项。
Which of the following is NOT true?
根据文章结尾处关于眼睛训练能否提升阅读效率可以看出,人 们总体而言对这种看法持怀疑态度,因此D选项中眼睛训练一定能提 升阅读效率的说法错误,故选D。
The tune of the author in writing this article is ________.
作者在叙述本文时,非常全面而客观的叙述了一些提升阅读效 率的方法,并提供了对于方法是否合适的各方观点,总体来说,作者处于一个较为中立的态度,因此选B。