单选题 {{B}}Text 2{{/B}}
Every spring migrating salmon return to British Columbia's rivers to spawn. And every spring new reports detail fresh disasters that befall them. This year is no different; The fisheries committee of Canada's House of Commons and a former chief justice of British Columbia, Bryan Williams, have just. examined separately why 1.3 m sockeye salmon mysteriously "disappeared" from the famed Fraser river fishery in 2004. Their conclusions point to a politically explosive conflict between the survival of salmon and the rights of First Nations, as Canadians call Indians.
In 2004, only about 524, 000 salmon are thought to have returned to the spawning grounds, barely more than a quarter the number who made it four years earlier. High water temperatures may have killed many. The House of Commons also lambasted the federal Department of Fisheries and Oceans (DFO) for poor scientific data, and for failing to enforce catch levels. Four similar reports since 1992 have called for the department's reform. In vain: its senior officials are "in denial" about its failings, said the committee.
Mr Williams' report added a more shocking twist. He concluded that illegal fishing on the Fraser river is "rampant and out of control", with "no-go" zones where fisheries officers are' told not to confront Indian poachers for fear of violence. The judge complained that the DFO withheld a report by one of its investigators which detailed extensive poaching and sale of salmon by members of the Cheam First Nation, some of whom were armed.
Some First Nations claim an unrestricted right to fish and sell their catch. Canada's constitution acknowledges the aboriginal right to fish for food and for social and ceremonial needs, but not a general commercial right. On the Fraser, however, the DFO has granted Indians a special commercial fishery. To some. Indians, even that is not enough.
Both reports called for more funds for the DFO, to improve data collection and enforcement. They also recommended returning to a single legal regime for commercial fishing applying to all Canadians.
On April 14th, Geoff Regan, the federal fisheries minister, responded to two previous reports from a year ago. One, from a First Nations group, suggested giving natives a rising share of the catch. The other proposed a new quota system for fishing licences, and the conclusion of long-standing talks on treaties, including fishing rights, with First Nations. Mr Regan said his department would spend this year consulting "stakeholders" (natives, commercial and sport fishermen). It will also launch pilot projects aimed at improving conservation, enforcement and First Nations' access to fisheries.
单选题 The "explosive conflict" in Paragraph 1 refers to______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是语义题。 参见第1段最后一句:Their conclusions point to a politically explosive conflict between the survival of salmon and the rights of First Nations,as Canadians call Indians.由此可见,此处的“爆发性的冲突”指的是鲑鱼的生存与人类的捕鱼之间的冲突。
单选题 The number of salmon every spring in British Columbia's rivers four years earlier is______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是简单推论题。 第2段谈到,2004年只有大约524000条鲑鱼回来产卵,仅为四年前的四分之一。A.1.3 million是2004年失踪的数量;B.524,000是2004年的总数,四年前的的总量应为524000的四倍,即200万以上,所以D为正确答案。
单选题 Which of the following is NOT the reason for the decrease of salmon according to Mr Williams?
【正确答案】 B
【答案解析】本题是判断题。 根据文章的2、3段可知,A. High water temperatures水温高、C. Illegal fishing 非法捕鱼、D.Officials failings官员执法不力,这些都是鲑鱼数量减少的原因,所以只有B不是。
单选题 Geoff Regan, the federal fisheries minister is most probably going to______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是推论题。 参加原文最后一段的最后两句:Mr Regan said his department would spend this year consulting“stakeholder”(natives,commercial and sport fishermen).hwill also launch pilot projects aimed at improving conservation,enforcement and First Nations access to fisheries.
单选题 The best title for the passage may be______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是主旨题。 综合全文的要点,我们不难作出这一判断。选项A、B作为题目范围太窄,而选项C的题目太大,所涉及的范围太泛,因此都不宜作为文章标题。