阅读理解
John Grisham was born on February 2, 1955, in Jonesboro, Arkansas, in the USA. His father was a construction worker and moved his family all around the southern states of America, stopping wherever he could find work. Eventually they settled in Mississippi. Graduating from law school in 1981, Grisham practiced law for nearly a decade in Southaven, specializing in criminal defense and personal injury litigation (诉讼). In 1983, he was elected to the state House of Representatives and served until 1990. One day at the Dessoto County courthouse, Grisham heard the horrifying testimony of a 12-year-old rape victim. He decided to write a novel exploring what would have happened if the girl's father had murdered her attackers. He proceeded to get up every morning at 5 a.m. to work on the novel, called A Time to Kill, which was published in 1988. Grisham's next novel, The Firm, was one of the biggest hits of 1991, spending 47 weeks on The New York Times bestseller list. Grisham lives with his wife and two children, div/ding their time between their Victorian home on a 67 acre firm in Mississippi and a 204 acre plantation near Charlottesville, Virginia. When he's not writing, Grisham devotes time to charitable causes, including mission trips with his church group. As a child, he dreamt of becoming a professional baseball player, and now serves as the local Little League commissioner. He has built six ballfields on his property and hosts children from 26 Little League teams.
单选题
John Grisham is ______ at present.
【正确答案】
A
【答案解析】第二段中提到“他能够放弃法律工作,集中精力搞写作”,可以确定目前他是一位作家。
单选题
What inspired Grisham to write his first novel?
【正确答案】
B
【答案解析】第二段中讲到是“强奸案”使他开始写作。
单选题
The story of the novel A Time to Kill would probably focus on ______
【正确答案】
C
【答案解析】从第二段第二句中可以推断C项是正确答案。
单选题
Which of the following is NOT true of the novel The Firm?
【正确答案】
D
【答案解析】在四个选项中,只有D项全文中没有被提到,其他选项都直接或间接地讲到了。
单选题
It can be inferred from the passage that Grisham has built ballfields on his property _____