单选题 People who love music, who can lose themselves in a book, or who can spend hours painting a picture of a mountain, know the deep satisfaction that can be found in art. It is not easy to express this satisfaction in words. But, in some partly mysterious (神秘的) way, works of art are among the things of highest value in our lives.
A fine piece of music, a masterpiece of painting, or a first-class play has the power to hold our fullest attention. We are completely lost in it, and everything works out right. The music comes to the right close at the right time and in the right way. The play ends, not necessarily on a happy note, but in a way that seems enjoyable. As we get to know more about painting, its parts seem to belong together and to be made for one another. We see harmony (和谐) in the object and feel harmony within ourselves.
When the beautiful experience has ended, we often feel uplifted and refreshed. Our eyes and ears, or our understanding of other persons and values, may be sharpened and improved. We may feel more at home with ourselves. Works of art have value for us in some such ways as these.
It is this value that marks the difference between great art and simple entertainment(娱乐). A work that is fairly easy to understand takes little effort on our part. It may give us pleasure, but it does not touch our feelings or attract out attention at a deep level.

单选题 What is the main idea of the text?
[A] Music has a power to catch all our attention.
[B] Art of high values can improve us as human beings.
[C] It's difficult to express our satisfaction from works of art.
[D] Simple entertainment is easy to understand and can give us pleasure.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 主旨题。这篇文章主要给人们讲述了艺术品带来的享受,D未提到艺术品,故排除。A、C不全面,艺术品不仅仅只有音乐,本文也不仅仅告诉我们“人们很难表达对于艺术品的满足感”,所以答案为B。
单选题 One most important value from enjoying great art lies in ______.
[A] giving all our attention to art
[B] getting satisfaction easily from it
[C] the harmony experienced in ourselves
[D] being able to share with other people
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。根据文章第二段最后一句we see harmony in the object and feel harmony within ourselves,可知艺术品的一个重要价值在于在我们心里找到一种和谐,所以答案为C。
单选题 According to the writer what kind of art may be regarded as great art?
[A] Plays that end on a happy note.
[B] Objects that make us feel at home.
[C] Works that move us at a deep level.
[D] Paintings that express life experience.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。根据文章第二段中The play ends,not necessarily on a happy note,but in a way that seems enjoyable.可知A错误。B、D说法正确,但表达不全面,object不仅仅指艺术品,绘画只是艺术品中的一种,所以答案为C。
单选题 One thing that simple entertainment may fail to give us is
[A] a ready sense of fun [B] an easy touch of pleasure
[C] a quick feel of excitement [D] a real understanding of life
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据文章最后一段的最后一句It may give us pleasure,but it does not touch our feelings or attract our attention at a deep level.可知答案为D。