单选题 .  Jan. 6 issue—The weather outside was icy, but inside, 250 journalists were gathered in a Manhattan office complex to see the latest schemes for rebuilding the World Trade Center site. Last week was the first hope that something good for the city could emerge from September 11.
    A year ago New York Governor George Pataki established the Lower Manhattan Development Corporation to be responsible for the rebuilding. The agency has bungled the effort more than once. Last summer the public gave its first set of plans a Bronx cheer (嘘声), urging the LMDC to hold an international competition for new designs. From more than 400 applicants, it chose six teams of designers (a seventh firm, LMDC consultants Peterson/Littenberg, was added later).
    The most futuristic aspects of the schemes are in the skyline—several call for the tallest buildings in the world. British architect Norman Foster says his firm's two towers "kiss and touch and become one"; Team United offers a cluster of towers that lean into each other; the team of Richard Meier, Peter Eisenman, Charles Gwathmey and Steven Holl proposes five high-rises, joined by horizontal connectors. All these links were inspired by the need to give multiple exit options.
    But more critical—and more likely to become reality than any of these specific towers—is how the various schemes treat the street level and underground. Most, by putting rentable office space up high, were generous with parks and cultural facilities. The teams were told to create sites for a memorial—and several couldn't resist designing one. Libeskind was struck by the "great slurry (泥浆) wails" 70 feet down that survived the attack, a dike (提防) against landfill and an engineering miracle of its time—and he leaves them as a memorial, adding a waterfall and a museum. Foster suggests two memorials in the areas of the Twin Towers' footprints, one for families of victims, the other for the public.
16.  The term "bungled" (Para. 2) can be best replaced by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】 本文提出美国曼哈顿政府意于重建在“9·11”事件中受到重创的世贸中心区域。公众对政府推出的重建计划不甚满意,督促进行国际竞标。本文重点介绍了几项参加竞标的计划。
   语义理解题。要结合上下文,根据此词出现后的下一句,公众督促国际竞标,可知公众对其计划并不认可,也就是说该组织以前的努力都没有成功,故本题答案为D。