单选题
Text 4

It is obvious that the old get sick more frequently and more severely than the young, and 86 percent have chronic health problems of varying degree. These health problems, while significant, are largely treatable and for the most part do not impair the capacity to work. Medicare pays for only 45 percent of older people's health expenses; the balance must come from their own incomes and savings, or from Medicaid, which requires a humiliating means test. A serious illness can mean instant poverty. Drugs prescribed outside of hospitals, hearing aids, glasses, dental care and podiatry are not covered at all under Medicare. There is prejudice against the old by doctors and other medical personnel who don't like to bother with them. Psychiatrists and mental—health personnel typically assume that the mental problems of the old are untreatable. Psychoanalysts, the elite of the psychiatric profession, rarely accept them as patients. Medical schools and other teaching institutions find them uninteresting. Voluntary hospitals are well known for dumping the "Medicare patient" into municipal hospitals; municipal hospital in turn funnel them into nursing homes, mental hospitals and chronic disease institutions without the adequate diagnostic and treatment effort which might enable them to return home. Persons who do remain at home while in ill health have serious difficulties in getting social, medical and psychiatric services brought directly to them.
Problems large and small confront the elderly. They are easy targets for crime in the streets and in their homes. Because of loneliness, confusion, hearing and visual difficulties they are prime victims of dishonest door-to-door salesmen and fraudulent advertising, and buy defective hearing aids, dance lessons, useless "Medicare insurance supplements," and quack health remedies. Persons crippled by arthritis or strokes are yelled at by impatient bus drivers for their slowness in climbing on and off buses. Traffic lights turn red before they can get across the street. Revolving doors move too quickly. Subways usually have no elevators or escalators.
Old women fare worse than old men. Women have an average life expectancy of seven years longer than men and tend to marry men older than themselves; so two thirds(six million)of all older women are widows. When widowed they do not have the same social prerogatives as older men to date and marry those who are younger. As a result, they are likely to end up alone—an ironic turn of events when one remembers that most of them were raised from childhood to consider marriage the only acceptable state. The income levels of older working women are generally lower than those of men; many never worked outside the home until their children were grown and then only at unskilled, low-paying jobs. Others who worked all their lives typically received low wages, with lower Social Security and private retirement benefits as a result. Until 1973, housewives who were widowed received only 82.5 percent of their husbands' Social Security benefits even though they were full-time home-makers.

单选题 What's the main idea of this passage?
A. The old are much more vulnerable to serious diseases than the young.
B. Old people are more likely to become victims of crimes and commercial frauds.
C. Women have an average life expectancy of seven years longer than men.
D. The aged people are confronted with many problems and thus need more care.
【正确答案】 D
【答案解析】主旨题。本文第一段讨论了老年人的健康和医疗的种种问题,第二段讨论了日常生活中老年人遇到的各种问题,第三段讨论了老年妇女遇到的各种问题,综合起来,选项[D]“老年人面临许多问题,需要更多的关怀”与本文的主题一致,故为正确答案。其它三项分别为各段的大意和具体事实,不能涵盖全文的主题。
单选题 Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. Medicare is far from enough for the aged to keep healthy.
B. Many old people can not receive proper treatment and care when ill.
C. Old people usually suffer loneliness, confusion, hearing and visual difficulties.
D. Old widowed women usually enjoy more social prerogatives than old men.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。本题问哪一个不正确。根据第一段第三句:“医疗保险制度只能解决老年人45%的医疗开销,而其余的开销来自于个人的收入和储蓄或者医疗救助计划”,选项[A]“医疗保险对于老年人来说远远不够”,符合原文;选项[B]“许多老年人生病后不能得到适当的治疗和关怀”,该意出现在第一段后半部分;选项[C]意为“老年人通常会遭受精神孤独、思维紊乱、听力和视觉障碍的痛苦”,与第二段第三句符合;选项[D]“老年的丧夫的妇女通常比年老男性享有更多的特权”,这与原文第三段第三句所说相悖:“老年妇女一旦丧偶,他们不能享有老年男性所享有的那么多特权,因为年纪较大的男性可以与比他们年轻的女性约会和结婚,而妇女却不能”,故[D]为正确答案。
单选题 Psychoanalysts rarely accept old people as patients because______.
A. they have too many patients and are often very busy
B. they don't know how cure the old people's diseases
C. they believe that old people's mental diseases can not be cured
D. mental problems are not covered under Medicare
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。题目问“为什么精神科专家不愿意接收老年病人”。关键词是Psychoanalysts,第一段中间部分提到了这一信息:“精神科医生和精神健康工作人员认为老年人的精神疾病是不可治愈的。作为这一领域的精英的精神科专家们很少愿意接受这样的病人”。可见其原因是“他们认定老年人的精神疾病不可治愈”,故选项[C]正确。选项[A]和[B]以及选项[C]都与原文不符。
单选题 The word "fraudulent" (Line 3, Para. 2)most probably means______.
A. honest B. deceitful C. attractive D. pleasant
【正确答案】 B
【答案解析】词汇题。该词所在句是第二段第三句,其前面一句说:“老年人在街上和家里都很容易成为犯罪的目标”,紧接着,该词所在句说:“由于他们的精神孤独、思维失常以及听力和视觉障碍,他们成了走街串巷的推销员和fraudulent广告的主要受害者,他们购买了有缺陷的助听器,参加了不适当的舞蹈班,购买了无用的医疗辅助保险和骗人的保健治疗”,显然,这些都是使老年人上当受骗的负面东西,由此可知“fraudulent广告”最有可能是虚假广告或骗人的广告,故选项B“欺骗性的”为正确答案。其它三个选项均为褒义词,不符合原文。
单选题 What can be inferred from the last paragraph?
A. Inequality between men and women is still a cause of women's unhappiness.
B. Women's longer life expectancy is the source of their loneliness at the old age.
C. Old women have as many problems as old men do.
D. Before 1973, women received only 82.5 percent of men's Social Security benefits.
【正确答案】 A
【答案解析】推理题。要求就最后一段进行推断。最后一段讨论了老年女性的遭遇和困难,说她们不享有老年男性所享有的特权,因此面临的困难和问题就更多。可见,男女不平等是她们的各种不幸遭遇的根本原因,故选项[A]为正确答案。选项[B]“女性期望寿命较长是她们老年孤独的根源”,根据原文,丧偶的老年妇女不能享有老年男性的特权,不能与年龄比自己年轻的男性约会和结婚,可以断定这可能导致她们的孤独,但是其根本原因还是男女不平等;选项[C]“老年妇女有着与老年男性一样多的问题”,根据原文,因为男女不平等,老年女性的困难和问题多于老年男性;选项[D]“1973年以前,女性只能得到男性社会保险利益的82.5%”,而原文最后一句说的是:“直到1973年,丧偶的家庭主妇只能得到她们的丈夫的社会保险利益的82.5%,尽管她们是全职的家务工作者”。