Passage 1
Questions 1 to 5 are based on the following passage:
In 1866. sailors on a German ship called Paula threw a bottle with a message into waters.hundreds of miles off the western coast of Australia. On hundred and thirty-one year later, (76)the bottle was found on an Australia island.
It' s believed to be the oldest-known message in a bottle, in terms of the amount of timethat has passed between when it was written and when it was found Before this discovery Guinness(吉尼斯)World Records said that the oldest was 108 years old. found in Germany in.2015. Australian and German researchers worked together to check whether the note is real or not.
Tonya Illman was walking on the beach in January when she spotted the old bottle.” I picked it up thinking it might look nice on display in my home."Illman says. according to anaccount on her husband' s website. (77) The bottle was partially filled with wet sand. Shortly.after, Illman' s son' s girlfriend poured out the contents and found a tightly rolled note covered in.apiece of string.
Too damp to open initially, according to the account. the group waited for it to dry and were.amazed to see that it was carefully handwritten in German The first thing that caught my eye.was the year 1866." said lllman' s husband Kym. "It see med totally unlikely to us that the note and bottle could have lasted that long."
The pair reached out to the Western Australia Museum. which set out to study the.document. "Extraordinary finds need extraordinary evidence to support them, so we contacted.colleagues in German for help to find more information." Ross An derson. who is in charge of.works of art in the museum said in a statement.
But this message is no SOS or love letter.
According to Guinness World Records. the second oldest message was found________.
【内容概要】
本文介绍了托尼亚·伊尔曼发现了世界上最古老的瓶子,也因此推翻了以前的吉尼斯世界记录。瓶子里面的内容及其重要性有待进一步的调查研究。
【参考译文】
1866年,在一艘名为宝拉的德国船只上,水手们把装有信息的瓶子扔进远离澳大利亚西海岸几百英里以外的水域里。131年以后,人们在澳大利亚的一座岛屿上发现了该瓶子。
在此信息被写及被发现之间的时间上看,人们认为该瓶子里的信息是最古老的。在此发现之前,吉尼斯世界记录曾表明最古老的信息是2015年人们在德国发现的,有108年之久。澳大利亚和德国的研究人员一起去确认了信息的真实性。
一月,托尼亚·伊尔曼在海滩上散步时发现了这个古老的瓶子。“我捡起它是因为觉得在家里装饰会很好看”,伊尔曼说道。这来自于她在她丈夫网站上的陈述。该瓶子部分装满了湿沙。自那不久,伊尔曼儿子的女朋友把瓶子里的沙子倒出去时发现了用绳子紧捆的一卷纸。
通过伊尔曼的描述,我们知道起初由于潮湿,纸是没法打开的,他们就一直等着纸晾干。他们惊讶地发现纸上是精心手写的德文。伊尔曼的丈夫金姆说:“吸引我眼球的是 1866年,时我们来说,纸和瓶子是完全不可能保存这么长时间的。”
为了研究发现的信息,这对夫妇前往了西澳大利亚博物馆。“异乎寻常的发现当然需要异乎寻常的证据进行支撑,所以我们联系了德国的同事,希望能帮助我们发现更多信息,”负责博物馆工作的罗斯·安德森陈述道。
但是这个信息既不是求救信也不是情书。
【解析】第二段第二句话“Before this discovery, Guinness World Records said that the oldest was 108 years old, found in Germany in 2015.”
细节题。题干问的是“根据吉尼斯世界记录,第二古老的信息在哪年被发现?”根据定位句“在此发现之前.吉尼斯世界记录曾表明最古老的信息是人们在2015年的德国发现的,有108年之久。”故选B。
Which of the following is TRUE?
第一段第二句话“One hundred and thirty-one years later, the bottle was found on an Australia island.”
细节题。题干问的是“下面哪一项是正确的?”定位句指出131年以后,人们发现了这个鼓古老的瓶子,即最老的信息距今已有131年之久,故选D。
From the passage, we learn that ________.
第三段第一句话“Tonya Illman was walking on the beach in January when she spotted the old bottle.”
细节题。题干问的是:“根据文章,我们可以得知________。“定位句指出托尼亚·伊尔曼在海滩上散步时发现了这个古老的瓶子,故选A。
The word damp in Paragraph 4 is closet in meaning to ________.
第四段第一句话‘'Too damp to open initially..."
词汇题。题干问的是“第四段的damp与哪个词意思最为接近?" damp意为“潮湿的”。A项“湿的”;B项“干的”;C项“凉爽的”;D项“热的”。由定位句可知,一开始纸是无法打开的,必须等它干,即可以得出damp是潮湿的意思。故选A。
Which of the following is probably the best title for this passage?
第一段第二句话“One hundred and thirty-one years later, the bottle was found on an Australia island.”
综合分析题。题干问的是“下面哪一项是文章最好的标题?”根据定位句可以选出A项。B项“最古老的漂流瓶是在德国发现的”,根据第一段可知瓶子是在澳大利亚发现的,B错误;C项“历史的异乎寻常的证据”。这只是博物馆工作人员提及的一句话,不能作为全文的主旨;D项“一个吉尼斯的啤酒瓶”,文中只是表明吉尼斯世界纪录,而且侧重点也不是在于啤酒瓶。故选A。
【高频词汇】
1. waters n.水域(water 作为“水域”解释才有复数形式)
2. in terms of在…方面;关于…
3. display v.展览;陈列
4. account n.叙述;陈述
5. partially adv.部分地
6. pour v.倾倒;倒出
7. contact v.联系;接触
8. initially adv.起初的;最开始地
【难句解析】
In 1866 .sailors on a German ship called Paula threw a bottle with a message into waters hundreds of miles off the western coast of Australia.
本句是个简单句,主句为“sailors threw a bottle with a message into waters"。该句中包含着一个过去分词作后置定语修饰“ship"以及一个名词短语修饰“waters" ,