单选题 The worst thing about television and radio is that they entertain us, saving us the trouble of entertaining ourselves.
A hundred years ago, before all these devices were invented, if a person wanted to entertain himself with a song or a piece of music, he would have to do the singing himself or pick up a violin and play it. Now, all he has to do is turn on the radio or TV. As a result, singing and music have declined.
Italians used to sing all the time. Now, they only do it in Hollywood movies. Indian movies are mostly a series of songs and dances wrapped around silly stories. As a result, they don"t do much singing in Indian villages anymore. Indeed, ever since radio first came to life, there has been a terrible decline in amateur singing throughout the world.
There are two reasons for this sad decline: One, human beings are astonishingly lazy. Put a lift in a building, and people would rather take it than climb even two flights of steps. Similarly, invent a machine that sings, and people would rather let the machine sing than sing themselves. The other reason is people are easily embarrassed. When there is a famous, talented musician readily available by pushing a button, which amateur violinist or pianist would want to try to entertain family or friends by himself?
These earnest reflections came to me recently when two CDs arrived in the mail: They are historic recordings of famous writers reading their own works. It was thrilling to hear the voices from a long dead past in the late 19th century. But today, reading out loud anything is no longer common. Today, we sing songs to our children until they are about two, we read simple books to them till they are about five, and once they have learnt to read themselves, we become deaf. We"re alive only to the sound of the TV and the stereo.
I count myself extremely lucky to have been born before TV became so common. I was about six before TV appeared. To keep us entertained, my mother had to do a good deal of singing and tell us endless tales. It was the same in many other homes. People spoke a language; they sang it, they recited it; it was something they could feel.
Professional actors" performance is extraordinarily revealing. But I still prefer my own reading. Because it"s mine. For the same reason, people find karaoke liberating. It is almost the only electronic thing that gives them back their own voice. Even if their voices are hoarse and hopelessly out of tune. At least it is meaningful self-entertainment.
单选题 The main idea of this passage is that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】第二段作者说:100年前当电视和广播还没有发明出来的时候,如果一个人想要用唱歌和音乐来消遣一下的时候,他们要么自己放声歌唱,要么拿起小提琴自己演奏。可是现在他只要打开收音机和电视机就可以了。这样歌唱和演奏音乐的人就越来越少了。
单选题 According to the passage, Indians ______.
【正确答案】 D
【答案解析】第三段第三、四句作者说:印度的电影大多是以一个简单的故事为线索配以大量的歌与舞,结果在印度的村庄里人们就唱得少多了。
单选题 Which of the following is NOT mentioned as a reason for the decline in amateur singing?
【正确答案】 D
【答案解析】见第四段全段及文章内容介绍。第四段作者没有提到著名的天才音乐家们随时愿意为人们演唱和演奏。
单选题 On hearing the voices of the famous writers of a long time past, the author was ______.
【正确答案】 A
【答案解析】第五段开始作者说:我是近来才有这些想法的,因为最近别人给我寄来了两盘具有历史意义的CD录音盘,是历史上著名的作家朗读他们自己的作品。听到了这些已经去世很久了的19世纪的作家的声音真的使我非常激动。thrilling既有使人害怕、毛骨悚然的意思,也有使人非常激动的意思,但这里作者是积极主张大声朗诵的,因此一定是很激动。
单选题 By stating "We are alive only to the sound of the TV and the stereo" in paragraph 5, the author means ______.
【正确答案】 B
【答案解析】第五段第四、五句作者说:现在孩子两岁以后我们就不再给他们唱歌了,五岁以后就不再给他们读故事书了。一旦他们自己能阅读,我们就成了聋人。我们只有从电视和音响中才能感受到声音的美妙。
单选题 The author"s attitude toward karaoke is ______.
【正确答案】 B
【答案解析】最后一段第四句作者说:出于同样的原因人们发现卡拉0K对他们是一种解放,它是唯一的一种能使人们听到自己声音的电子装置。