单选题 Death is a difficult subject for anyone, but Americans want to talk about it less than most. They have a cultural expectation that whatever may be wrong with them, it can be fixed with the right treatment, and if the first doctor does not offer it they may seek a second, third or fourth opinion. Legal action is a constant threat, so even if a patient is very ill and likely to die, doctors and hospitals will still persist with aggressive treatment, paid for by the insurer or, for the elderly, by Medicare. That is one reason why America spends 18% of its GDP on health care, the highest proportion in the world.
That does not mean that Americans are getting the world"s best health care. For the past 20 years doctors at the Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice have been compiling the "Dartmouth Atlas of Health Care", using Medicare data to compare health-spending patterns in different regions and institutions. They find that average costs per patient during the last two years of life in some regions can be almost twice as high as in others, yet patients in the high-spending areas do not survive any longer or enjoy better health as a result.
Ira Byock is the director of palliative medicine at Dartmouth-Hitchcock Medical Centre. His book is a plea for those near the end of their life to be treated more like individuals and less like medical cases on which all available technology must be let loose. With two decades" experience in the field, he makes a good case for sometimes leaving well alone and helping people to die gently if that is what they want.
That does not include assisted suicide, which he opposes. But it does include providing enough pain relief to make patients comfortable, co-coordinating their treatment among the different specialists, keeping them informed, having enough staff on hand to see to their needs, making arrangements for them to be cared for at home where possible—and not officiously keeping them alive when there is no hope.
But it is not easy to decide when to stop making every effort to save someone"s life and allow them to die gently. The book quotes the case of one HIV-positive young man who was acutely ill with multiple infections. He spent over four months in hospital, much of the time on a ventilator, and had countless tests, scans and other interventions. The total bill came to over $1m. He came close to death many times, but eventually pulled through and has now returned to a normal life. It is an uplifting story, but such an outcome is very rare.
Dr Byock"s writing style is not everybody"s cup of tea, but he is surely right to suggest better management of a problem that can only get worse. As life expectancy keeps on rising, so will the proportion of old people in the population. And with 75m American baby-boomers now on the threshold of retirement, there is a limit to what the country can afford to spend to keep them going on and on.
单选题 According to Paragraph 1, the disproportional large spending in health care stems from ______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节事实题
[解析] 文章第一段主要讨论了美国人对于死亡的态度。“死亡对于任何人来说都不是一个轻松的话题,但是美国对此最为讳莫如深”。美国人相信,无论他们得了什么病,只要通过适当治疗都可以恢复健康,一个医生不行,就看两个医生,三个医生或者四个医生……出于对医患纠纷的担忧,医院只能为病人(哪怕已经是奄奄一息的病人)提供激进的治疗方案。这最终导致了美国的高额医疗费用。因此,本题的正确答案应该选A。B选项错误,根据第一段内容我们可知,医生是出于对于医患纠纷的担忧才提供种种激进治疗方案,并非他们倾向给病人提供过度的治疗。C选项偷换概念,医疗费用高居不下是源于美国人对于死亡讳莫如深的文化,而不是对于青春和健康过分关注的文化。D选项偷换概念,第一段中提到了医院和医生对于医患纠纷的担忧,但是并没有提到司法仲裁偏袒病患。
单选题 The author cited the findings of Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice to illustrate that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】例证题
[解析] 本题考查对第二段中作者举例意图的理解。接着第一段提到的美国医疗费用居高不下的现实,第二段第一句话就指出高昂的医疗费用并不意味着美国人享受了世界上最好的医疗。接着作者就以达特茅斯卫生政策与临床实践学院的研究为例说明了这个问题。该学院使用医保数据对不同地区和医疗机构的卫生保健支出模式进行了对比。研究结果发现,在生命的最后两年中,虽然有些地区病人的平均支出可达其他地区的两倍,但是他们的寿命并没有延长,健康状况也不比其他地方好。使用这项研究结果想要说明的问题是医疗费用和人的寿命以及健康之间并不一定呈正相关关系。A选项错误,这项研究只比较了各个地区的医疗投入和人们寿命之间的关系,并没有对每个地区的医疗质量进行比较。B选项夸大其辞,虽然医疗投入加大并没有能够延长人们的平均寿命或者提高人们的平均健康水平,但是也不能因此就说医院在拯救人类生命方面没有什么作为。C选项正确。D选项错误,这项研究是为了说明这样一个道理,高昂的医疗并不能换来延长的寿命,并无意对美国医疗系统提出批判。
单选题 The central idea of Ira Byock"s book is to appeal to the hospital to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】文章观点题
[解析] 本题考查文章中提到的一个医务工作者兼作家伊拉·比约克的观点。他的观点主要在文章第三段和第四段中详细阐述。伊拉·比约克是美国达特茅斯希契科克医疗中心姑息疗法的主管。他认为如果病人只是希望安安静静地离开,那么医院就应该尽量满足病人的愿望。根据这句话,我们首先可以将A选项排除。第四段第一句话明确指出姑息疗法并不包括帮助病人自杀,伊拉·比约克也反对自杀(That does not include assisted suicide, which he opposes)。因此B选项也是错误的。姑息疗法的主要目的在于帮助那些已到生命尽头的人感觉舒适一些,例如为病人提供足够的镇静剂以缓解其痛苦,为病人提供上门服务,当大限到来之时,不将病人强留于世等,因此,C选项是正确的。D选项的说法具有一定的迷惑性,伊拉·比约克希望医院尊重病人的意见,不要一味给病人提供效果甚微的治疗,但并不是建议医院在展开医疗之前都先做一个成本效益分析,然后据此判断哪些病人值得救,哪些不值得救。
单选题 In the author"s opinion, the example of the HIV-positive young man in Paragraph 5 ______.
【正确答案】 B
【答案解析】作者观点题
[解析] 在第三段和第四段中,伊拉·比约克提出了姑息疗法的必要性。但在第五段第一句话中作者提出了这样一个问题,“究竟什么时候采取姑息疗法,什么时候放弃挽救病人的努力,这是一个很难把握的问题”。伊拉·比约克在书中举了这样一个例子:从前,有一位青年人身患艾滋病,病情危急,而且还感染了多种并发症。他在医院里度过了四个多月,一次次濒临死亡,但是最终却挺了过来,现在过上了正常人的生活。这样的事例表面是对姑息疗法的反驳,但是在第五段最后一句话中作者明确表达了对于这样的事例的观点,“It is an uplifting story, but such an outcome is very rare.”这是一种很极端的情况,我们不能因为存在这样的个别案例就全盘推翻姑息疗法的提议。因此,本题的正确答案应该选B。
单选题 According to the author, the American government will ______ the proposal of gentle dying.
【正确答案】 D
【答案解析】作者观点题
[解析] 在文章的最后一段,作者指出随着社会老龄化现象的加剧,美国的医保体系已经无力继续承担高昂又收效甚微的治疗模式,姑息疗法势在必行。“As life expectancy keeps on rising, so will the proportion of old people in the population. And with 75m American baby-boomers now on the threshold of retirement, there is a limit to what the country can afford to spend to keep them going on and on.”因此,在作者看来,面对老年化的现实,美国政府一定会接受姑息疗法的提议。D选项正确。