单选题 When Ted Kennedy gazes from the windows of his office in Boston, he can see the harbor's "Golden Stairs", where all eight of his great-grandparents first set foot in America. It reminds him, he told his Senate colleagues this week, that reforming America's immigration laws is an " awesome responsibility" Mr. Kennedy is the Democrat most prominently pushing a bipartisan bill to secure the border, ease the national skills shortage and offer a path to citizenship for the estimated 12m illegal aliens already in the country. He has a steep climb ahead of him.
As drafted, the bill seeks to mend America's broken immigration system in several ways. First, and before its other main provisions come into effect, it would tighten border security. It provides for 200 miles (320km) of vehicle barriers, 370 miles of fencing and 18 000 new border patrol agents. It calls for an electronic identification system to ensure employers verify that all their employees are legally allowed to work. And it stiffens punishments for those who knowingly hire illegals.
As soon as the bill was unveiled, it was stoned from all sides. Christans, mostly Republicans, denounced it as an "amnesty" that would encourage further waves of illegal immigration. Tom Tancredo, a Republican congressman running for president (without hope of success) on an anti-illegal-immigration platform, demanded that all but the border-security clauses be scrapped. Even these he derided as "so limited it's almost a joke". Conservative talk-radio echoed his call. No one is seriously proposing mass deportation, but Mr. Tancredo says the illegals will all go home if the laws against hiring them are vigorously enforced.
Most labor unions are skeptical, too. The AFL-CIO denounced the guest-worker program, which it said would give employers "a ready pool of labor that they can exploit to drive down wages, benefits, health and safety protections " for everyone else. Two Democratic senators tried to gut the program. One failed to abolish it entirely; another succeeded in slashing it from 400000 to 200000 people a year.
Employers like the idea of more legal migrants but worry that the new system will be cumbersome. Many object to the idea that they will have to check the immigration status of all their employees. The proposed federal computer system to sort legal from illegal workers is bound to make mistakes. Even if only one employee in a hundred is falsely labelled illegal, that will cause a lot of headaches. And the points system has drawbacks, too. Employers are better placed than bureaucrats to judge which skills are in short supply. That is why the current mess has advantages--illegal immigrants nearly always go where their labor is in demand.
Other groups have complaints, too. Immigrant-rights groups say that the path to citizenship would be too long and arduous and too few Hispanics would qualify. Nancy Pelosi, the Democratic speaker of the House, fretted that the new stress on skills would hurt families, adding that her party is "about families and family values". Some people worry that House Democrats will kill it to prevent Mr. Bush from enjoying a domestic success.
Despite the indignation, public opinion favors the underlying principles. At least 60% of Americans want to give illegals a chance to become citizens if they work hard and behave.

单选题 Ted Kennedy is mentioned in the first paragraph to
A. introduce the main topic of immigration law reforming.
B. remind the Senate that they have an awesome responsibility.
C. stress the importance of securing the border and easing skills shortage.
D. emphasize the fact that even a Senator is a descendant of immigrants.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 目的细节题。文章开头讲到的任何故事、人物都是以引入文章的主题为目的的。而本文重点讲的就是移民法改革问题,因此[A]可以直接入选。
单选题 Which of the following is true about the present bill?
A. The bill is widely supported by various political strips.
B. The bill will impose severe punishment on illegal immigrants.
C. The bill is designed to improve American immigration system.
D. The bill will ensure that no illegals are knowingly hired.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 判断题。定位在文章第二段。该段首句就说明:如起草的那样,该法案要以几种方式去修补美国破烂移民体系的漏洞。也就是说要“改善美国的移民体系”。
单选题 The word "stoned" (paragraph 3) most probably means
A. stiffened. B. constructed. C. criticized. D. supported
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 含义题。第三段首句说:该法案刚刚亮相,就受到了来自各方的______。因此,推测该词的词义要从下面的论据中寻找。下面各方所用的动词分别为:denounce谴责;deride嘲讽。由此可以判定,stone在这里是“批评”的意思。
单选题 It can inferred from the passage that
A. the common citizens in the US tend to accept well-behaved illegals.
B. the democrats would do anything to prevent Bush from achieving success.
C. employers are the only group that enthusiastically support the new bill.
D. illegal immigrants always know where their skills are in great demand.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推理题。依据点在文章最后一段:尽管都很气愤,公众还是喜欢该法案背后的准则的。至少60%的美国人想要给予非法移民一个成为公民的机会,如果他们愿意努力工作并遵纪守法的话。说明美国的普通公民倾向于接受行为良好的非法移民。干扰最大的就是[D]选项,它错误的原因在于偷换了原文的概念,原文第五段尾句说“非法移民几乎总是涌向最需要他们技能的地方”;而选项[D]变成“非法移民总是知道哪里最需要他们的技能”。
单选题 The author's attitude towards this immigration reform seems to be
A. supportive. B. objective. C. confused. D. optimistic
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 态度题。本文作者引入移民改革话题以后,提到各个方面的观点,有反对的,有支持的,而在结尾没有提出自己的观点,因此他的态度是“客观的”。