单选题
Tech Addiction" Harms Learning"

The study of 267 pupils aged 11 to 18 -Techno Addicts: Young Person Addiction to Technology-was carried out by researchers at Cranfield School of Management. Northampton Business School and academic consultancy AJM Associates.
Researchers used a written questionnaire to examine the nature and the volume of mobile phone calls and text messaging as well as computer use including e - mail, instant messaging and accessing social networking sites.
They found 62% first used or owned a computer before the age of eight, 80% first used the internet between the ages of five and 10,58% first used a mobile Phone between the ages of eight and 10 and 58% have had access to a social networking sites between the ages of eleven and 13.
Over 63% felt addicted to the internet. Over 30% reported spending between one or two hours a day using the internet and 26% said they spent up to six or more hours a day.
On average, pupils said they spent between one and two hours on social networking sites each day.
Over one in five(20.2% )said they left the phone on in lessons—which is usually forbidden by schools.
Over a third (39%) admitted that text shortcuts damaged the quality of their written English, particularly when it came to spelling.
And 84% openly admitted copying chunks of information from the internet into their homework or projects on a number of occasions.
Poor attention levels
Dr Nada Kakabadse from Northampton Business School said modern technology, such as mobile phones and handheld computer games, was having an impact on pupils' attention levels.
"They are hiding these things under the desks so their concentration cannot be equally divided, they ore not focusing on what's going on in class."
Dr Kakabadse said pupils were also getting into a bad habit of plagiarism.
"For their homework, instead of reading the book, they go on the internet and lift it. "
She also raised concerns about the text - messaging abbreviations to which young people had grown accustomed.
"They have invented a new language. This kind of abbreviation they unconsciously bring into their assignments. "
"So they will have difficulty communicating with others and making themselves understood. Of course, language should evolve but maybe not so quickly. /

单选题 Acorrding to the passage, among the following items, which one may have not been used by a ten -year old boy?
【正确答案】 A
【答案解析】定位到文章原句The study of 267 pupils aged 11 to 18 found 63% felt addicted to the internet,对11至18岁的267名学生进行研究,发现有63%的学生感到自己对上网入迷,经过大致的计算:可以知道这个比例的人数是比160人多,但少于180,可见选项A是符合题意的。
单选题 How many pupils are addicted to the internet according to the study?
【正确答案】 D
【答案解析】定位到文章原句to examine…the volume of mobile phone calls and text messaging as well as computer use,调查了手机短信发送和电脑的使用量,可见选项ABC都是合题意的,D不在调查范围内,故选择D。
单选题 What is NOT examined in the study?
【正确答案】 C
【答案解析】62% first used or owned a computer before the age of eight, 80% first used the internet between the ages of five and 10.58% first used a mobile phone between the ages of eight and 10 and 58% have had access to a social networking sites between the ages of eleven and 13.(62%的学生在8岁前首次使用拥有电脑,80%的学生在5至10岁首次使用了互联网,58%的学生8岁和10岁之间首次使用移动电话,58%的学生在11岁至13岁之间接触社交网站)。可见超过半数的学生是在11岁到13岁之间开始接触社交网络,故选项C是正确答案。
单选题 Which is NOT fight according to the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】定位到文章原句Just over one in five(20.2%) said they left the phone on in lessons,只有20.2%的被调查者说他们在上课时也开着手机,选项D认为有超过三分之一的学生在上课时也开着手机,是不合文意的,故选择D。
单选题 Why did Dr Nada Kakabadse say mobile phones were having an impact on pupils' attention levels?
【正确答案】 B
【答案解析】定位到文章原句They are hiding these things under the desks so their concentration cannot be equally divided, they are not focusing on what's going on in class,他们把手机藏在桌子下面,这使得他们的注意力总是被从课堂上转移,可见选项B认为手机会把注意力从课堂上转移开来,是合文意的,故选择B。