阅读理解

Directions: There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A., B., C. and D.. You should decide on the best choice and write the answer on the Answer Sheet.


Passage One

The history of clinical nutrition, or the study of the relationship between health and how the body takes in and utilizes food substances, can be divided into four distinct eras: the first began in the nineteenth century and extended into the early twentieth century when it was recognized for the first time that food contained constituents that were essential for human function and that different foods provided different amounts of these essential agents. Near the end of this era, research studies demonstrated that rapid weight loss was associated with nitrogen imbalance and could only be rectified by providing adequate dietary protein associated with certain foods.

The second era was initiated in the early decades of the twentieth century and might be called “the vitamin period.” Vitamins came to be recognized in foods, and deficiency syndromes were described. As vitamins became recognized as essential food constituents necessary for health, it became tempting to suggest that every disease and condition for which there had been no previous effective treatment might be responsive to vitamin therapy. At that point in time, medical schools started to become more interested in having their curricula integrate nutritional concepts into the basic sciences. Much of the focus of this education was on the recognition of vitamin deficiency symptoms. Herein lay the beginning of what ultimately turned from ignorance to denial of the value of nutritional therapies in medicine. Reckless claims were made for effects of vitamins that went far beyond what could actually be achieved from the use of them.

In the third era of nutritional history in the early 1950’s to mid-1960s, vitamin therapy began to fall into disrepute. Concomitant with this, nutrition education in medical schools also became less popular. It was just a decade before this that many drug companies had found their vitamin sales skyrocketing and were quick to supply practicing physicians with generous samples of vitamins and literature extolling the virtue of supplementation for a variety of health-related conditions. Expectations as to the success of vitamins in disease control were exaggerated. As is known in retrospect, vitamin and mineral therapies are much less effective when applied to health-crisis conditions than when applied to long-term problems of under-nutrition that lead to chronic health problems.

单选题 What does the passage mainly discuss?
【正确答案】 C
【答案解析】本文的主要内容是分三个时期来探讨临床营养学的历史。因此本文主要讲临床营养学作为一门研究领域的不同发展阶段。故选C。
单选题 It can be inferred from the passage that which of the following discoveries was made during the first era in the history of nutrition?
【正确答案】 A
【答案解析】由“the first era in the history of nutrition”定位至第一段。第一段最后一句指出“此阶段末的研究成果发现,体重迅速下降与体内氮元素失衡有关,只能通过饮食摄入蛋白质来弥补。”A选项说“蛋白质可看作饮食中的重要元素”符合原文。
单选题 It can be inferred from the passage that medical schools began to teach concepts of nutrition in order to _____.
【正确答案】 B
【答案解析】由题干中的“medical school”定位至文章第二段。第二段中间部分指出“越来越多的医学院对在课程中将营养概念纳入基本科学感兴趣,其目的是让医生们识别维他命缺乏症”,B选项说“鼓励医生在处理疾病时运用营养概念”与原文意思相近。故选B。
单选题 Why did vitamin therapy begin losing favor in the 1950’s?
【正确答案】 D
【答案解析】本题答案出现在第三段。第三段开头指出:在二十世纪五十年代早期至六十年代中期,营养疗法的名声迅速下滑。本段中间部分给出了原因,“Expectations as to the success of vitamins in disease control were exaggerated”由此可知,人们对维他命在疾病控制方面的期待过高了,营养疗法和矿物疗法在健康已经受到疾病威胁时就变得不那么有效了。
单选题 The phrase “concomitant with” in paragraph 3 is closest in meaning to _____.
【正确答案】 A
【答案解析】根据句意:随着维他命疗法名声的迅速下滑,医学院中的营养教育也不那么流行了。此处应填入表示“随着,在……同时”的词。in conjunction with与……一道。prior to在……之前。in dispute with与……有争议。in regard to关于。故选A。