单选题
Demand for the most common cosmetic surgery procedures, like breast enlargements and nose jobs, has increased by more than 400 per cent over the last decade. According to Dr. Dai Davies, of the Plastic Surgery Partnership in Hammersmith, the majority of cosmetic surgery patients are not chasing physical perfection. Rather, they are driven to fantastic lengths to improve their appearance by a desire to look normal. " What we all crave is to look normal, and normal is what is prescribed by the advertising media and other external pressures. They give us a perception of what is physically acceptable and we feel we must look like that. " In America, the debate is no longer about whether surgery is normal; rather, it centres on what age people should be before going under the knife. New York surgeon Dr. Gerard Imber recommends " maintenance " work for people in their thirties. " The idea of waiting until one needs a heroic transformation is silly, " he says. " By then, you've wasted 20 great years of your life and allowed things to get out of hand. " Dr. Imber draws the line at operating on people who are under 18, however. " It seems that someone we don't consider old enough to order a drink shouldn't be considering plastic surgery. " In the UK cosmetic surgery has long been seen as the exclusive domain of the very rich and famous. But the proportionate cost of treatment has fallen substantially, bringing all but the most advanced laser technology within the reach of most people. Dr. Davies, who claims to " cater for the average person " , agrees. He says: " I treat a few of the rich and famous and an awful lot of secretaries. Of course, £3,000 for an operation is a lot of money. But it is also all investment for life which costs about half the price of a good family holiday. " Dr. Davies suspects that the increasing sophistication of the fat injecting and removal techniques that allow patients to be treated with a local anaesthetic in an afternoon has also helped promote the popularity of cosmetic surgery. Yet, as one woman who recently paid £2,500 for liposuction to remove cellulite from her thighs admitted, the slope to becoming a cosmetic surgery veteran is a deceptively gentle one. " I had my legs done because they'd been bugging me for years. But going into the clinic was so low key and effective it whetted my appetite. Now I don't think there's any operation that I would rule out having if I could afford it. /
单选题
According to the text, the reason for cosmetic surgery is______.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。首段中“…the majority of cosmetic surgery patients are not chasing physical perfection. Rather, they are driven to fantastic lengths to improve their appearance by a desire to look normal.”指出大多数进行美容手术的人并不是为了追求外表的完美,而是受一种希望看起来正常的渴望的驱使,以极力改变他们的外貌,故B项正确。A项错误,文中没有关于健康方面的表述;C项是后文提到的对整容手术费用的一种看法,并非人们进行整容手术的原因;整容固然是为改善外表,但如引文所述,大多数人这样做的根本原因是希望看上去正常,而不是追求外表的完美,故D项说法与原文不符。
单选题
According to Paragraph 3, what Dr. Davies said implies that______.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 推理题。由第三段第四句戴维斯医生说“…£3,000 for an operation is a lot of money. But it is also an investment for life which costs about half the price of a good family holiday.”(3000英镑做一个手术确实是一笔不小的开支,但这也是对生活的一种投资,所需费用只是全家好好度一次假的一半开销。)可见,他暗示了:这种投资尽管昂贵,但还是值得的。因此,A项正确。费用昂贵只是这句话的部分信息,本句的核心意思是这种投资是值得的,故B项错误;戴维斯医生没有谈到对普通人来说做整容手术的必要性,故排除C项;戴维斯医生说所需费用是全家好好度一次假的一半开销,也就是说,尽管这是一笔不小的开支,但还是可以负担得起的,故排除D项。
单选题
There is a hot debate in America about______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。由第二段首句“In America, the debate is no longer about whether surgery is normal; rather, it centres on what age people should be before going under the knife.”(在美国,人们的讨论已不再是关于手术是否正常,相反,它现在集中在人应该在多大年纪接受手术这一问题上。)可知,C项正确。
单选题
According to the text, which of the following statements is TRUE?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 推理题。由第四段首句“…the increasing sophistication of the fat injecting and removal techniques that allow patients to be treated with a local anaesthetic in an afternoon has also helped promote the popularity of cosmetic surgery.”(…脂肪注入和吸除技术的不断完善使病人在局部麻醉下一个下午便可做完手术,这也促进了整容手术的流行)可知,现在整容手术一个下午便可完成,很容易做,因为使用局部麻醉而使痛苦减少。因此B项正确。A项与文意相反;C项文中并未提及;D项属过度推理。
单选题
The text is mainly about______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 主旨题。整篇文章都是围绕着为什么整容手术这样受欢迎的原因来谈的。首段首先指出对整容手术的需求量增加了400%以上,接下来分别在三、四段分析了整容手术如此受欢迎的两大原因:在第三段提出“…the proportionate cost of treatment has fallen…technology within the reach of most people.”(…由于治疗费大幅下降,除了最先进的激光手术,所有的手术大部分人都负担得起了。);第四段又指出“the increasing sophistication of the fat injecting…has also helped promote the popularity of cosmetic surgery.”(脂肪注入和吸除技术的不断完善使病人在局部麻醉下一个下午便可做完手术,这也促进了整容手术的流行…)因此,C项正确。其他三项均不能概括文意。