Toronto's third City Hall, now known as Old City Hall, was designed by Edward James Lennox and declared open on Sept. 18, 1899. Created to provide more space for city officials, it turned out to be the largest building in the city and the largest city building in North America at the time. Lennox took three years to design the City Hall and it took 11 years to build it. Contemporaries believe that the odd carvings(雕刻) above the Queen Street entrance were actually caricatures(漫画) of councilors at the time. Lennox even included himself in the caricatures, on the west side of the central arch (拱门), and left a strange signature in the stonework of the link portions of the building. The third City Hall was originally used as councilors' offices and legal offices, but it is used only as a courthouse today. When the fourth City Hall (the one we know today) was declared open in 1965, Old City Hall was threatened to be pulled down. It was saved by a group of people called the "Friends of Old City Hall." The clock tower stands parallel with the middle of Bay Street, rather than with the center of the building. The bells in the tower were not installed until the building opened. Old City Hall was declared a historical site in 1989. (80)The entire structure cost more than $2. 5 million to build at the time. This is equal to $ 53 million today.
单选题 Toronto's third City Hall came into use in______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节题。题干问的是“多伦多第三市政厅在哪一年投入使用?”根据定位句“多伦多第三市政厅…于1899年9月18日开放”可知,市政厅是在1899年投入使用。1899年属于19世纪,故选B。
单选题 Old City Hall was constructed in______years.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:细节题。题干问的是“老市政厅修建了多少年?”根据定位句“…建设周期更长达11年”可知,共花了11年。故选D。
单选题 The third City Hall is now used as a______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:细节题。题干问的是“第三市政厅目前作为什么使用?”根据定位句“…但今天只用作一个法庭。”可知目前只作为法庭使用。故选D。
单选题 From the passage we learn that______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节题。题干问的是“从文中,我们可得知什么?”根据定位句“…这座市政厅被称为‘老市政厅之友’的群体拯救了。”可知B项是正确的。A项“多伦多每年花大量的钱来发展城市”,文中没有提及;C项“多伦多市政府对城市文化的保护没有给予足够的重视”,这与倒数第二段最后一句将老市政厅列为历史遗迹不符;D项“今天,市政厅仍是北美最大的城市建筑”,第二段中提到老市政厅曾经是北美最大的市政建筑,但对今天的情况并没有提到。综合考虑,故选B。
单选题 Which of the following statements is TRUE according to the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:综合分析题。题干问的是“根据文章,下列哪项是正确的?”根据定位句“这相当于今天的5300万美元。”(A项不符);“钟楼与贝街中心点平行,而不是与市政厅的中心平行。”(B项不符);“…老市政厅面临着被拆除的危险。”(C项不符);“老市政厅在1989年被认定为历史遗迹。”(D项符合)。综合分析可知,答案中只有D项是符合文中原义的,故选D。