单选题 Sharks have gained an unfair reputation for being fierce predators of large sea animals. Humanity's unfounded fear and hatred of these ancient creatures is leading to a worldwide slaughter that may result in the extinction of many larger, coastal shark species. The shark is the victim of a warped attitude of wildlife protection: we strive only to protect the beautiful, nonthreatening parts of our environment. And, in our efforts to restore only nonthreatening parts of our earth, we ignore other important parts.
A perfect illustration of this attitude is the contrasting attitude towards another large sea animal, the dolphin. During the 1980s, environmentalists in the U. S. A. protested the use of driftnets for tuna fishing in the Pacific Ocean since these nets also caught dolphins. The environmentalists generated enough political and economic pressure to prevent tuna companies from buying tuna that had been caught in driftnets. In contrast to this effort, the populations of sharks in the Pacific Ocean have decreased to the point of extinction and there has been very little effort by the same environmentalists to save this important species, of marine wildlife. Sharks are among the oldest creatures on earth, having survived in the seas for more than 350 million years. They are extremely efficient animals, feeding on wounded or dying animals, thus performing an important role in nature of weeding out the weaker animals in a species. Just the fact that species such as the Great White Shark have managed to live in the oceans for so many millions of years is enough proof of their efficiency and adaptability to changing environments. It is time for humans, who may not survive another 1000 years at the rate they are damaging the planet, to east away their fears and begin considering the protection of sharks as creatures that may provide us insight into our own survival.

单选题 The main focus of this passage is ______.
A. why sharks have such a bad reputation
B. how sharks become some of the oldest creatures on earth
C. how sharks illustrate a problem in wildlife protection
D. why the campaign to save dolphins was not extended to save sharks
【正确答案】 C
【答案解析】通读整篇文章,应知本文目的在于提醒人们认识到自己在保护野生动物时忽视的一些问题,并以对鲨鱼的做法举例说明。A、B、D三项的内容均与文意无关。
单选题 About how long have sharks lived on the planet?
A. 25 million years. B. 150 million years.
C. 350 million years. D. 500 million years.
【正确答案】 C
【答案解析】本题考察的是对信息的检索。在第二段中有一句Sharks…,having survived in the seas for more than 350 million years.由此可知此题应选C项。survive意为“生存”。
单选题 Which of the following best describes the organization of this passage?
A. Specific to general. B. Cause and effect.
C. Statement and example. D. Chronological order.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第一段第3句we strive only to protect the beautiful,nonthreatening parts of our environment.我们只是努力去保护那些看上去漂亮而又对我们没有威胁的东西。这就提出了问题,接着又以人类对shark和dolphin(海豚)的不同态度来举例说明,因此本文是先论述,后举例说明的结构。
单选题 How did environmentalists manage to protect dolphins?
A. They prevented fishermen from selling them for meat.
B. They pressured fishermen into protecting dolphins by law.
C. They brought political pressure against tuna companies.
D. They created sanctuaries where dolphin fishing was not allowed.
【正确答案】 C
【答案解析】根据第二段第3句The environmentalists generated enough political and economic pressure to prevent tuna company from buying tuna that had been caught in driftnets.环保主义者对金枪鱼公司施加政治、经济压力,阻止它收购用漂网捕的金枪鱼。
单选题 What is the author's attitude in this passage?
A. Explanatory. B. Persuasive.
C. Humorous. D. Narrative.
【正确答案】 B
【答案解析】persuasive意为“劝说的”。本文的意图就在于劝说人们改正在保护野生动物中的错误做法。