复合题

Directions: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.

Text 1

In recent years, Israeli consumers have grown more demanding as they’ve become wealthier and more worldly-wise. Foreign travel is a national passion; this summer alone, one in 10 citizens will go abroad. Exposed to higher standards of service elsewhere, Israelis are returning home expecting the same. American firms have also begun arriving in large numbers. Chains such as KFC, McDonald’s and Pizza Hut are setting a new standard of customer service, using strict employee training and constant monitoring to ensure the friendliness of frontline staff. Even the American habit of telling departing customers to “Have a nice day” has caught on all over Israel. “Nobody wakes up in the morning and says, ‘Let’s be nicer,’” says Itsik Cohen, director of a consulting firm. “Nothing happens without competition.”

Privatization, or the threat of it, is a motivation as well. Monopolies (垄断者) that until recently have been free to take their customers for granted now fear what Michael Perry, a marketing professor, calls “the revengeful consumer.” When the government opened up competition with Bezaq, the phone company, its international branch lost 40% of its market share, even while offering competitive rates. Says Perry, “People wanted revenge for all the years of bad service.” The electric company, whose monopoly may be short-lived, has suddenly stopped requiring users to wait half a day for a repairman. Now, appointments are scheduled to the half-hour. The graceless El Al Airlines, which is already at auction, has retrained its employees to emphasize service and is boasting about the results in an ad campaign with the slogan, “You can feel the change in the air.” For the first time, praise outnumbers complaints on customer survey sheets. 

单选题 It may be inferred from the passage that _____.
【正确答案】 A
【答案解析】纵观全文可知, 本文主要谈论的正是近年来以色列服务水平的提高, 所以A选项正确。 文章第一句话“Israeli consumers have grown more demanding”表达的意思为消费者对厂家和商家的要求日益提高, 而不是消费者很难被取悦, 所以B不对。 文中是说去国外旅游的人增多了, 大量美国公司进入以色列, 但并没有说旅游业将连锁店带入了以色列, 故C错误。 第一段第三句话“Exposed to higher standards of service elsewhere,Israelis are returning home expecting the same.”说的是以色列人希望在国内享受到同样的服务水平, 并不是说更喜欢国外的产品, 所以D也不对。
单选题 In the author’s view, higher service standards are impossible in Israel _____.
【正确答案】 C
【答案解析】根据第一段最后一句话“Nothing happens without competition.”, 并且结合全文内容, 可知作者认同这句话, 故此题选C。
单选题 If someone in Israel today needs a repairman in case of a power failure, _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据最后一段中间部分“The electric company, whose monopoly may be short-lived, has suddenly stopped requiring users to wait half a day for a repairman. Now, appointments are scheduled to the half-hour.”可知以前电力公司曾经让用户等待半天时间, 现在则说只需要半小时, 故此题选D。
单选题 The example of El Al Airlines shows that _____.
【正确答案】 D
【答案解析】文中叙述的这家航空公司采取了两项措施来解决危机, 一是对员工进行服务方面的再培训, 二是做广告, 以口号来宣传自己已经今非昔比, 并且指出这些措施的成效: 好评第一次超过了抱怨。 由此可知这个航空公司的例子旨在表现职员的重新培训对于提高服务质量是必须的, 故选D。
单选题 Why did Bezaq’s international branch lose 40% of its market share?
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第二段中间部分“People wanted revenge for all the years of bad service.”可知该公司失去市场份额是顾客对该公司以前不理想的服务的一种报复行为。 故此题选B。