单选题 Jet lag is back on the agenda for business travelers, especially as long-haul international traffic picks up again.
There is endless advice online about jet lag. Drugs are frequently mentioned, and a recent favorite is Nuvigil, used to treat excessive sleepiness. Nuvigil's manufacturer, Cephablon, has so far not succeeded in obtaining government approval for its plan to market the drug as a remedy forjet lag.
But the approach I hear most often from long-haul travelers involves diet and preparation. " Why would you take a pill that your body then has to shake off? " said Lynne Waller Scanlon, the author, with Charles F. Ehret, of Overcoming Jet Lag, which was a best seller in the mid-1980s but went out of print until she revised and republished it last year under a snappier title, The Cure for Jet Lag.
The book lays out a treatment system for jet lag based on pre-trip diet and conditioning to reset the body's internal clock. The book suggests resetting the body clock so that it will be in sync with the time at the destination. One to three days before a trip, the authors suggest low-calorie meals. In flight, avoid or strictly limit alcohol, and use coffee or tea to persuade the body clock that it's daytime. If it's morning after flying all night, resist sleep and " flood your eyes with daylight " , they suggest.
While all long-haul travel can cause normal fatigue, travel across time zones causes the body to react with the most pronounced effects of jet lag, including disorientation and a general sense of discomfort.
In the last few years, the global airlines have put more emphasis on accommodating the need for in-flight sleep—at least in the business and first—class cabins, where international airlines earn most of their revenue. But at the same time, international airlines also promote extensive in-flight entertainment selections, as well as high-end menus, including quality wine lists, in premium classes. Indulging in these would seem to work against dietary treatment to combat jet lag. But Ms. Scanlon says recovery is nevertheless attainable.
" What do you do if you can't implement this program ahead of the trip, or if you've blown it and had a complete debauch on the plane? " she said, " Well, when you get off that plane, you get on the program right away. It may not be perfect, but you will feel much, much better. /

单选题 The word " snappier " (Para.3)most probably means______.
[A] longer [B] more elegant [C] smarter [D] prettier
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 词汇题。第三段最后一句提到,《战胜时差》是20世纪80年代中期的畅销书,后来绝版,直到去年,经过作者琳内·沃勒·斯坎伦修订后重新出版,新书的书名是《时差疗法》。经过二十多年的时间重新出版的图书,其选择的书名一定是更加时尚、更能吸引读者的,因此C是正确选项。根据文章含义,虽然新的书名的确比旧书名稍长,也可能更漂亮,但考虑到重新出版时更换书名的需要,应该可以排除A、B、D三项。
单选题 It is indicated in Paragraph 2 that______.
[A] we cannot find enough advice about jet lag
[B] people often talk about drugs for jet lag
[C] Nuvigil is the best drug for jet lag
[D] if you sleep too much after a long flight, you can take Nuvigil as a treatment
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。第二段第一句“关于时差反应,网上有无数的建议”与选项A正好相反,所以排除A项。第二句提到“经常提到的建议是使用药物”,这是网上建议中的一部分,而B项则说这是人们谈论的内容。虽然两者非常接近且容易混淆,但仍然可以通过细节排除。接下来说“用于治疗过度嗜睡的药物Nuvigil近来备受青睐”,注意“备受青睐”是人们的态度和反应,不能理解为客观事实上的“Nuvigil是治疗时差反应最好的药物”,因此C项也不正确。文中提到“用于治疗过度嗜睡的药物Nuvigl”,因此可以推断出D项,故选D。
单选题 According to the passage, the most popular way for treatingjet lag is probably______.
[A] taking drugs
[B] adjusting diet and preparing before hand
[C] consulting a doctor
[D] drinking coffee orteainflight
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。根据第三段第一句“然而我从长途旅客那里最常听到的方法却是饮食和提前准备”可知,虽然前文介绍了网上建议和服用药物,但是最受长途旅行欢迎的方法却是饮食和提前准备。联系下文《时差疗法》一书中介绍的方法,也可以得出这个结论。所以B为正确答案。注意选项D虽然也属于“饮食和提前准备”的一部分,但并不全面,所以也是错误选项。
单选题 According to Paragraph 5 and 6, which of the following statements is TRUE?
[A] Effects of jet lag after travels across time zones are most serious and obvious.
[B] Effects of jet lag are a sense of discomfort and the loss oforientation.
[C] Things have improved in recent years because the global airlines have emphasized on meeting the need for in-flight sleep.
[D] Enjoying the in-flight entertainment and high-quality food will make it impossible to recover from jet lag.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 是非判断题。第五段提到“跨时区的旅行导致身体对时差的反应最明显”,与选项A基本同义,所以A为正确选项。B是容易误选的一项,但要注意,文中第五段明确指出“跨时区的旅行导致身体对时差的反应最明显,包括丧失方向感和全身的不适感”,并不是说时差反应就是不适感和丧失方向感,因此B项陈述过于绝对,应该排除。C项错在仅从单方面情况判断“近年来情况有所改善”,D则与第六段最后两句“纵情享受这些似乎与减轻时差反应的饮食疗法相悖。但斯坎伦女士认为从时差反应中恢复过来还是可以实现的”相矛盾。
单选题 What would be the best title for the text?
[A] Drugs for Jet Lag
[B] The Best-selling book on Jet Lag
[C] Treatment for Jet Lag
[D] Enjoy Your Flight
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。作者介绍了应对时差反应的各种方法、建议、药物以及与此相关的畅销书,同时介绍了国际航空公司目前提供的各种条件及其对时差反应造成的影响,最后仍归结到应对时差反应的建议上来。A和B都只概括了文章的部分内容,而D则完全脱离了文章的主题,只有C能完全概括文章的主旨,为正确选项。