阅读理解

During the 1970 season, the club played 42 matches: of these, 34 were League, and Cup games, and the remainder were friendly matches. In the League, the Club finished in third place, two points behind the champions. Out of 28 League games, 16 were won, 8 were drawn and 4 were lost, whilst the Club managed to reach the semi-final of the Challenge Cup for the first time in its history. Of the eight friendly matches, four were won, two were drawn, and two were lost, but these defeats were at the hands of visiting teams whose standards were generally much higher than those of players of this area.

At the same time, the standard of play shown by our own team was markedly superior to that seen in previous years, and this success is largely due to the intensive training programme which has been supervised by the team captain. In this connection, the provision of adequate training facilities must remain a priority, and the erection of an indoor gymnasium or hall in which the players can practice on wet evenings is essential. It would do much to supplement the outdoor training being carried on, and would help the Club in the recruitment of younger players.

There are now 28 players registered with the Club, and many more have asked to join but have been discouraged by the fact that the Club fields only one team. With the improvement in the financial position, concerning which the Treasurer will report in a minute, I suggest that the Committee consider entering a team in the Second Division of the League.

单选题 What reason does the speaker give for the Club’s improved playing record?
【正确答案】 C
【答案解析】根据第二段“this success is largely due to the intensive training programme which…”可知, 作者认为俱乐部的进步很大程度上归功于强化训练。
单选题 In the second paragraph,” this connection” refers to _____.
【正确答案】 D
【答案解析】这句话前一句提到俱乐部的进步很大程度上归功于强化训练, 因此“this connection”指的是前一句话中的“intensive training programs”。
单选题 The tone of this report is _____.
【正确答案】 A
【答案解析】本文作者客观地介绍了俱乐部的情况, 并没有消极评价, 因此A项正确。