单选题 Remember global warming? Back in December, the threat of climate change was thundering, and the rich countries agreed to cut their carbon-dioxide and other green-house-related emissions. Since then, interest has cooled markedly, and many European countries are already running away from the promises they made so loudly a few months ago. But there has been much talk, and a bit of action, to encourage renewable (可更新的) energies such as wind, hydro, solar and all living organisms. These emit no greenhouse gases, but tend to cost more than coal, oil or gas.
The better, simpler idea is to remember that the easiest way to reduce something is to tax it—in this case, by taxing the carbon content of power. The dirtier the power, the more tax it would pay. So dirty coal would be more expensive than clean coal, which would see its price rise in relation to oil, which would be even more expensive compared to gas, which would lose some of its price advantage over renewables.
Unless a carbon tax was so huge as to be economically crippling, it would not remove the price differential (差别) between all renewables and fossil fuels. But it would narrow that gap, by fixing the differing environmental costs into the price—a useful principle in itself. It would also give renewable producers a strong incentive to cut costs, and fossil-fuel suppliers an motivation to clean their products.
Precedents suggest strongly that a carbon tax would be effective. But the disadvantage to carbon taxes is political. After almost a decade of trying, the European Union gave up an attempt at a European carbon tax last year. Germany's ruling coalition is fighting against a proposed energy tax. In America, politicians believe that even mentioning the notion is certain death. But many of the political objections could be met if a carbon tax were made up for the loss elsewhere, for example by lowering payroll or sales taxes. There is always suspicion when governments come up with clever new ways to tax, and rightly so. The response to that suspicion should be to win the argument, not to abandon it.

单选题 According to the passage, the easiest way to remove global warming is ______.
A. to encourage people to use renewable energies
B. to cut down the cost of wind, hydro, solar and all living organisms energies
C. to force people to pay more tax for the carbon content of power
D. to talk less but act more
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。文章第一段指出,全球温室效应的产生,主要是由于大量使用含碳燃料,第二段指出,收取一定的税费是减少任何东西的最有效办法。对于治理威胁气候变化的含碳燃料来说,这种方法当然也适用。所以选C。
单选题 The standard of paying tax was ______.
A. that the more carbon content of power it contained, the higher tax one would pay
B. that oil would be more expensive than clean coal
C. that renewables would be most expensive of all
D. in the order that renewables are the most expensive while clean coal the cheapest
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。第二段说明了收税的标准:是根据能源的碳含量来确定税率,含碳量越高,收取的税费就越高。所以A符合此意,为本题正确答案。
单选题 We can infer from the passage that carbon tax ______.
A. couldn't be as effective as people expect
B. has encouraged renewable producers to cut costs
C. has reduced consumption of the carbon content energy successfully
D. couldn't be that effective if fossil fuels would not be forbidden
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。文章第四段指出,碳税应该行之有效,但由于政治原因,它并没有像人们所期待的那样发挥应有的作用,即A所表达的意思,所以选A。
单选题 The word "crippling" (Line 1, Para. 3) most probably means ______.
A. greatly increasing B. seriously weakening
C. sharply declining D. abruptly halting
【正确答案】 B
【答案解析】词汇题。crippling在此有“削弱”的意思,与B一致。A、C、D均与文意不符。
单选题 The reason why many countries stopped enforcing carbon tax eventually is mainly that ______.
A. governments had tried to put it into effect for many years but with no conspicuous result
B. if one country made up the loss by paying the carbon tax, other countries will follow it
C. governments were afraid of being suspected if they adopted the new tax
D. governments had been discussing what to do with carbon tax for a long time, but they hadn't come to an agreement
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。文章第四段明确指出,此种税收的不利条件是政治原因所导致的。各国政府并没有行之有效地推行碳税,因为一些政府通过减少其他税收作为碳税的补偿;一些政府甚至都不敢提及该税.因为他们害怕招致公众的怀疑。所以C为正确答案。