单选题 Today we make room for a remarkably narrow range of personality styles. We're told that to be great is to be bold, to be happy is to be sociable. We see ourselves as a nation of extroverts — which means that we've lost sight of who we really are. One-third to one-half of Americans are introverts — in the other words, one out of every two or three people you know. If you're not an introvert yourself, you are surely raising, managing, married to, or coupled with one. If these statistics surprise you, that's probably because so many people pretend to be extroverts. Closet introverts pass undetected on playgrounds, in high school locker rooms, and in the corridors of corporate America. Some fool even themselves, until some life event — a layoff, an empty nest, an inheritance that frees them to spend time as they like — jolts them into taking stock of their true natures. You have only to raise this subject with your friends and acquaintances to find that the most unlikely people consider themselves introverts. It makes sense that so many introverts hide even from themselves. We live with a value system that I call the Extrovert Ideal — the omnipresent belief that the ideal self is gregarious, alpha, and comfortable in the spotlight. The archetypal extrovert prefers action to contemplation, risk-taking to heed-taking, certainty to doubt. He favors quick decisions, even at the risk of being wrong. She works well in teams and socializes in groups. We like to think that we value individuality, but all too often we admire one type of individual — the kind who's comfortable "putting himself out there. " Sure, we allow technologically gifted loners who launch companies in garages to have any personality they please, but they are the exceptions, not the rule, and our tolerance extends mainly to those who get fabulously wealthy or hold the promise of doing so. Introversion — along with its cousins' sensitivity, seriousness, and shyness — is now a second-class personality trait, somewhere between a disappointment and a pathology. Introverts living under the Extrovert Ideal are like women in a man's world, discounted because of a trait that goes to the core of who they are. Extroversion is an enormously appealing personality style, but we've turned it into an oppressive standard to which most of us feel we must conform. The Extrovert Ideal has been documented in many studies, though this research has never been grouped under a single name. Talkative people, for example, are rated as smarter, better-looking, more interesting, and more desirable as friends. Velocity of speech counts as well as volume: we rank fast talkers as more competent and likable than slow ones. Even the word introvert is stigmatized — one informal study, by psychologist Laurie Helgoe, found that introverts described their own physical appearance in vivid language, but when asked to describe generic introverts they drew a bland and distasteful picture. But we make a grave mistake to embrace the Extrovert Ideal so unthinkingly. Some of our greatest ideas, art, and inventions — from the theory of evolution to van Gogh's sunflowers to the personal computer — came from quiet and cerebral people who knew how to tune in to their inner worlds and the treasures to be found there.
单选题 According to the author, there exists, as far as personality styles are concerned, a discrepancy between______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:推理判断题。由题干关键词personality style定位到第一、二段。第一段提到研究发现我们生活中性格内向的人远比我们想象的要多,第二段分析了这种状况的原因,指出很多人的本性是内向的,但他们会隐藏自己的性格特征,除非有重大的事件出现。由此可推知,人们公开承认的性格特点与他们隐藏不为所见的存在差异。故D正确。
单选题 The ideal extrovert is described as being all the following EXCEPT______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:事实细节题。由题干关键词ideal extrovert定位到第三段。该段提及典型的性格外向者“prefers…risk-taking to heel-taking,certainty to doubt.He favors quick decisions…She…socializes in groups”,可见性格外向者善交际、性格决断、大胆但不会多疑,A不是性格外向者的特征,故为本题正确答案。
单选题 According to the author, our society only permits______to have whatever personality they like.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:事实细节题。根据题干中的have whatever personality they like,可在第三段最后一句找到意义相同的have any personality they please。该句指出那些有技术专长,能够白手起家的孤僻天才可以任意展现自己的个性,因为我们只允许某些人(fabulously wealthy or hold the promise of doing so)成为这样的特例,可见答案为D。
单选题 According to the passage, which of the following statements BEST reflects the author's opinion?
【正确答案】 B
【答案解析】解析:推理判断题。总览全文,作者在第一段就提及人人自视为一个外向性格者,这忽视了我们自己的内心。在第三段,作者提出the Extrovert Ideal的价值观,人们认为外向性格的人有多重值得推崇的个性,很多内向型的人隐藏本性,因为他们生活在这个价值观统治的世界里,犹如women in a man’s world,内向成了二等的性格特征,可见人们受到社会普遍观念的影响,以将外向性当成了潜在的标准,故选项B的概括正确。内向型虽与敏感性相联系,但这并不是它被视为一种较低等性格特征的原因。选项A是对原文第四段首句的曲解,应排除。
单选题 The author winds up the passage with a______note.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:观点态度题。文章陈述的语气与其主题和内容密切相关。通观全文,作者表述了一个所谓的the Extrovert Ideal的价值观导致人们对外向个性和内向个性的认识偏差,特别是对个性内向的人存在的种种偏见,以及这些偏见所带来的不良影响。文章结尾指出,内向型的人对人类的思想、艺术和创新等多个领域都有着突出的贡献,因此应该纠正“外向理想化”的错误观念。作者对现实看法提出批评,并指出应予以改正,语气中有警示的因素,故D为正确答案。