阅读理解 New Yorkers do it. Parisians do it. Fashion types, Swedes and architects do it. In fact, name any stylish tribe and you'll find that they do it. Wear black, that is—a colour that has come to signify so much: rigour, elegance, sex appeal, piety, formality, slenderness, even wickedness. Recently, however, black's supposedly timeless status as the go-to hue for the chic has been thrown into the shade. And maybe that is no bad thing.
Scroll through any British fashion website today and a rainbow of colour beams out. The breadth of shades feels remarkable: Topshop sets out its stall with a parrot-green silk skirt , a lemon coat and an azure trouser suit. At Boden, it's all tomato-red cardigans and spotty cerise frocks. At Zara, there are russet and emerald tartans and rollneck jumpers in highlighter pen yellow and candy pink.
Yes, Britain is in the midst of a heatwave, but this is no seasonal aberration. For months, the fashion news agenda has been hijacked by colour, seen everywhere from Amal Clooney's dandelion-yellow royal wedding frock to Janelle Monae's so-called "vagina" trousers (pink , of course).
Colour is hot, and the trend forecaster WGSN has the data to prove it. In January, it says, brightly coloured clothes represented a 20. 2% share of the UK market, up from 16. 7% two years previously. Meanwhile, between April 2017 and April 2018, black fell by 10%. Yellow has performed spectacularly , up 50% year on year. Another retail analyst, Edited, has a different take, but one which is nevertheless telling. Though it reports that the overall ratio of black clothing sold is up , the shade has slipped out of the fashion spotlight, falling by 2% this year within " best-selling products—the stuff that sells out fast" , according to the retail analysis and insights director Katie Smith.
Black is not dead, but Florence Allday, Euromonitor International's analyst, predicts it will become an " increasingly smaller proportion of retailers' product offering" , thanks to shifts in our lifestyles. "Now your office can be anywhere, the boundaries between formal/informal, work/home, online/offline are blurring," she says. "Colour is no longer seen as frivolous, eccentric or inappropriate. "
The philosophy behind John Lewis's biggest womenswear relaunch in decades, on sale in September, is about using colour as a means for expressing individuality, with most items available in up to four hues. The professionally seen-and-not-heard have used colour cannily for decades. The Queen, for one, dresses brightly to ensure visibility. Recently, she has noticeably ramped up the intensity, dabbling in head-to-toe lime green and shocking chartreuse. Such expert tricks are becoming part of civilian wardrobes, too, thanks to social media, and what Smith describes as "millennial peacocking". She says: "It's the fastest way to stand out on an endlessly updating feed. "
单选题 26.The underlined sentence " black's supposedly timeless status as the go-to hue for the chic has been thrown into the shade" most probably means that______.
【正确答案】 C
【答案解析】句意理解题。该句话的字面意思是“黑色原本享有时尚经典的永恒地位,现在却被打入了阴影里”,实际意思是“现在被遗弃在角落,不再受欢迎了”。[A]“黑色更流行了”,[B]“黑色的地位更高了”,[D]“黑色不是坏事”都与题意无关,因此应该选择[C]。
单选题 27.Why does the author list the example of Topshop, Boden and Zara?
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。根据题目各种品牌的提示定位到第二段,可以推断提出这些品牌主要是为了作为论据说明本段第一句:“如今,浏览一下任何英国时尚网站你就会发现,五彩缤纷的颜色扑面而来。”[A]“为了说明它们都很有名”,[B]“为了说明黑色很流行”,[D]“为了说明不是季节性的失常”,这都与作者的意图无关,因此应该选择[C]。
单选题 28.Which color is the most popular one now according to WGSN data?
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。根据题干中的关键词WGSN定位到第四段。分析第四段的内容和各种数据可以看到“黄色表现惊人,同比增长50%”,而且其他颜色没有比它增长率更高的,因此应该选择[B]。
单选题 29.Which of the following sentences is true according to the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断题。分析选项可知,要寻找的信息是黑色的地位,因此应该定位到第四段和第五段。[B]“黑色依然流行”与第四段以及全文中多次提到的黑色地位下降意思相反,因此错误;[C]“黑色已死”与第五段开头句“黑色并没有死"意思相反,因此错误;[D]“黑色衣服销量缩水”与第四段中“黑色服装的整体销售比例有所上升”意思相反,也不对。因此应该选择[A]。
单选题 30.According to the passage, color CANNOT represent______.
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。题干询问色彩可以代表什么,因此要定位到第六段,第六段多次提到“……用色彩作为表达个性的手段……”,“……以确保辨识度……”,“……脱颖而出的最快方式……”。观察选项,[A]“个性”,[B]“辨识度”,[C]“经典”,[D]“突出”,只有[C]没有提到,因此答案为[C]。