阅读理解

Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and write your answers on the Answer Sheet. 


Passage one

When I was six or seven, I was taken out of school and put to bed for several months for an ailment the doctor described as “fast=beating heart.” I felt all right—perhaps I felt too good. It was the feeling of suspense. At any rate, I was allowed to occupy all day my parents’ double bed in the front upstairs bedroom.

I was supposed to rest, and the little children didn’t get to run in and excite me often. Davis School was as close as across the street. I could keep up with it from the window beside me, hear the principal ring her bell, see which children were tardy, watch my classmates eat together at recess: I knew their sandwiches. I was homesick for school; my mother made time for teaching me arithmetic and hearing my spelling.

But I never dreamed I could learn as long as I was away from the schoolroom. After they’d told me goodnight and tucked me in—although I knew that after I’d finally fallen asleep they’d pick me up and carry me away —my parents draped the lampshade with a sheet of the daily paper, which was tilted, like a hat brim, so that they could sit in their rockers in a lighted part of the room and I could supposedly go to sleep in the protected dark of the bed. They sat talking. What was thus dramatically made a present of to me was the secure sense of the hidden observer. As long as I could make myself keep awake, I was free to listen to every word my parents said between them.

I don’t remember that any secrets were revealed to me, nor do I remember any avid curiosity on my part to learn something I wasn’t supposed to—perhaps I was too young to know what to listen for. But I was present in the room with the chief secret there was—the two of them, father and mother, sitting there as one. I was conscious of this secret and of my fast- beating heart in step together, as I lay in the slant-shaded light of the room with a brown, pear-shaped scorch in the newspaper shade where it had become overheated once.

What they talked about I have no idea, and the subject was not what mattered to me. It was no doubt whatever a young married couple spending their first time privately in each other’s company in the long, probably harried day would talk about. It was the murmur of their voices, the back- and-forth, the unnoticed stretching away of time between my bedtime and theirs that made me back there at my distance. What I felt was not that I was excluded from them but that I was included, in—and because of—what I could hear of their voices and what I could see of their faces in the cone of yellow light under the brown-scorched shade.

I suppose I was exercising as early as then the turn of mind, the nature of temperament, of a privileged observer; and owing to the way I became so, it turned out that I became the loving kind.

A conscious act grew out of this by the time I began to write stories: getting my distance, a prerequisite of my understanding of human events, is the way I begin work. Just as, of course, it was an initial step when, in my first journalism job, I stumbled into making pictures with a camera. Frame, proportion, perspective, the values of light and shade, all are determined by the distance of the observing eye.

I have always been shy physically. This in part tended to keep me from rushing into things, including relationships, headlong. Not rushing headlong, though I may have wanted to, but beginning to write stories about people, I drew near slowly; noting and guessing, apprehending, hoping, drawing my eventual conclusions out of my own heart, I did venture closer to where I wanted to go. As time and my imagination led me on, I did plunge. 

单选题 The primary purpose of the passage is to _____.
【正确答案】 C
【答案解析】根据文章倒数第二段第一句话“A conscious act grew out of this by the time I began to write stories: getting my distance, a prerequisite of my understanding of human events, is the way I begin work.”说明是作者小时候的那段经历让作者知道了如何写作,如何理解一些事件。
单选题 The second paragraph suggests that the author _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第二段“I was supposed to rest, and the little children didn’t get to run in and excite me often. Davis School was as close as across the street. I could keep up with it from the window beside me, hear the principal ring her bell, see which children were tardy, watch my classmates eat together at recess: I knew their sandwiches. I was homesick for school;my mother made time for teaching me arithmetic and hearing my spelling.”说明作者仍然很关注学校的生活,期待有一天可以回归学校学习。
单选题 In Paragraph 3, the author describes herself as a “hidden observer”because _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第三段第二句话“...so that they could sit in their rockers in a lighted part of the room and I could supposedly go to sleep in the protected dark of the bed.”说明作者假装睡着,然后偷听父母的谈话。
单选题 What is the “chief secret” to which the author refers in Paragraph 4?
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第四段第二句话“But I was present in the room with the chief secret there was—the two of them, father and mother, sitting there as one.”说明答案是B,父母之间自然的交流。
单选题 It can be inferred from the last paragraph that the author’s shyness_____.
【正确答案】 C
【答案解析】根据文章最后一段第二句话“This in part tended to keep me from rushing into things…”说明该事情对作者来说是一个阻碍。根据该段倒数第二句话“...I did venture closer to where I wanted to go.”说明作者克服了该障碍。