单选题 {{B}}Text 3{{/B}}
A curious election will take place in St Louis on April 3rd. Seven candidates will compete for two seats on the city's school board. The polls will open at 6am and stay open until 7pm. Staffing the polling stations and counting the electronic ballots will cost taxpayers at least $260,000. Two happy candidates will celebrate and take office-just in time to have the state of Missouri complete the takeover of the district's schools and give them and the other board members nothing to do for several years. This election to nothing comes after years of falling test scores, revolving superintendents, screaming matches between board members at public meetings and a growing dissatisfaction with every aspect of public education. The state board of education voted on March 22nd to take over the school district, effective in mid-June. Some prominent figures endorsed this course, including the mayor of St Louis, and even some members of the St Louis school board. Others in the city, though, are deeply opposed and ready to fight about it.
Although the city schools overall have an amply deserved reputation for low standards, there are some good schools and many good students. The best students have the most to lose, fearing that the turmoil could damage their chances of getting into good universities. When the state education board voted on the takeover, a group of angry students, teachers and other members of the public tried to disrupt the meeting. Protesters are still trying to use the courts to stop the action, and the teachers' union has threatened a strike.
Under Missouri law the city's schools will now be placed under a three-member board appointed by the governor, the mayor and the president of the board of aldermen. Governor Matt Blunt's choice of Rick Sullivan, the head of a building firm, has already been attacked because of Mr Sullivan's lack of experience in education and because he lives in one of the wealthiest suburbs outside the city.
Mr Sullivan and the other members, who have yet to be appointed, have an almost impossible task before them. The district, which in the past five years has turned a $52m surplus into a $24.5m deficit, has already closed schools, cut services and squeezed spending hard. But as its critics point out, the elected school board still found plenty of money for tours and public relations.
The trickle of voters turning out for the pointless board election will pass banners celebrating the new season of the world baseball champions. St Louis has made huge progress in attracting a new generation of young professionals to its downtown area, building new business developments and installing new infrastructure. The great failure in its schools puts all that in danger.
单选题 The underlined word "curious" (Line 1, Paragraph 1) most probably implies that ______
【正确答案】 C
【答案解析】本题为语义理解题。“curious”一词本身具有多种含义,根据文中描述,这项选举将会耗费数小时之久,并且将花费大量税收,然而选举结果却没有任何意义,当选委员不会采取任何措施来改变现状。选项A、B、D都同curious一词相关,但是不符合上下文环境。故选C。
单选题 Which of the following is the most result of winners of the election?
【正确答案】 B
【答案解析】本题为推理判断题。根据“Mr Sullivan and the other members, who have yet to be appointed, have an almost impossible task before them.”,我们可以了解到要通过学校委员会来改变圣路易斯当前面临的问题几乎没有任何可能,因此选项A不正确,而C在文中并未涉及。文章中指出许多学生和老师发起抗议,并且教师工会还以罢课威胁。这说明这一选举本身并没有获得广大师生的一致认可,因此选项D也就无从谈起。文中多次提到此类选举没有任何意义,因此B是最有可能出现的后果。
单选题 By the process of appointment, which of the following parties cannot be reflected by the school board of the State?
【正确答案】 B
【答案解析】本题为细节理解题。根据“the city's schools will now be placed under a three-member board appointed by the governor, the mayor and the president of the beard of aldermen”可以判定学校委员会将符合其指定者的意愿。选项A对应governor,选项C对应mayor,选项D对应the president of the board of aldermen。因此选B。
单选题 What is the best description of the schools in St. Louis?
【正确答案】 D
【答案解析】本题为细节理解题。选项A不符合原文中“Although the city schools overall have an amply deserved reputation for low standards, there are some good schools and many good students.”的描述,忽略了其中存在的好学校和好学生。选项B中所提到的优秀学生只是担心不稳定的形势会影响他们进入好大学深造,但并没有提到遭到大学拒绝。选项C同文中的描述恰好相反,圣路易斯的学校财政状况在五年中由盈利转为亏损。选项D是文中谈到学校管理亏损问题时列举的情况,符合题目要求,因此选D。
单选题 It is NOT implied in the text that St. Louis ______
【正确答案】 D
【答案解析】本题为推理判断题。根据“The trickle of voters turning out for the pointless board election will pass banners celebrating the new season of the world baseball champions.”可以推断选项A正确。根据“building new business developments and installing new infrastructure”,可以推断B正确。根据“just in time to have the state of Missouri complete the takeover of the district's schools”可以断定C正确。选项D中的tour和 public relation虽然在文中有所提及,但是是作为批评家对于学校委员会的批评意见出现,因此选D。