单选题 {{B}}Passage Two{{/B}}
It is a fair bet that more than half of the PCs bought this Christmas in America for less than $1 000 will have AMD rather than Intel inside. Not content with this seasonal miracle, Advanced Micro Devices is bidding to loosen Intel's grip on the more profitable high end of the market too. It could well succeed.
For most of its existence, AMD has lived in the shadow of the deal that it did with Intel in 1982. To power its PCs, IBM had decided to buy Intel's new x-86 chips, but wanted a second supplier to keep Intel under control. Under the terms of the agreement, Intel got the contract, but had to share its intellectual property with the smaller AMD. Intel broke the arrangement, AMD started a lawsuit, and thus began nearly a decade of bitter legal battles between the two companies.
The conflict misrepresented AMD's business, absorbed management energy and weakened investor confidence. By selling cheap Intel clones(克隆产品), AMD staggered (蹒跚,摇晃) on, sometimes quite successfully, especially if Intel was late to market with a new product. But despite the support of computer makers complaining under Intel's dominance, trying to get a lift on the back of an ill-tempered 8001b gorilla(大猩猩) was proving a risky form of existence.
Eventually, under a settlement in 1995, AMD gave up any rights to Intel microcode. It was confident that its home-grown k5 would give Intel's Pentium a run for its money, while a new $1.8 billion plant in Texas would meet demand and match Intel's manufacturing skills. It did not. Design faults put the k5 more than two years behind the Pentium, and the Austin plant lay largely idle.
单选题 What does the last sentence of paragraph 1 suggest?
【正确答案】 D
【答案解析】本文主要叙述了AMD公司与Intel公司的合作与竞争。AMD公司与Intel公司近10年的诉讼官司使公司举步维艰。AMD公司1995年的设计失误更使公司陷入困境,但是现在AMD公司却正向成功迈进,成为Intel公司的激烈竞争对手。 这是一道句子释义题。第一段最后一句的意思是“它(AMD公司)完全可能取得成功”,与D项的意思最为接近。A项提到AMD公司可能会取得巨大成功与原文有偏差。
单选题 ______ was proving a risky form of existence.
【正确答案】 A
【答案解析】这是一道细节理解题。第三段最后一句为该题提供了答案。该句的大意是“尽管有Intel公司的控制,仍有人支持计算机制造商们的报怨,但是试图踩在脾气暴躁的重达200磅的大猩猩的背上仍是一种冒险的活动”。
单选题 In the last paragraph "give Intel's Pentium a run for its money" means ______.
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道词义理解题。a run for one's money意为“剧烈的竞争”,这是一种习惯表达法,所以要选含有这一意思的答案。选项的大意是“成为Pentium公司的激烈竞争者”。
单选题 The last paragraph is most likely to be followed by ______.
【正确答案】 C
【答案解析】这是一道逻辑推论题。在文章的第一段提到了AMD公司的季度奇迹以及它成功的可能性,但接着文中主要叙述了AMD公司因与Intel公司的诉讼案及AMD公司的设计失误而导致该公司危机重重。因此如果文章再续一段,很有可能讨论这一话题:是什么挽救了AMD公司。