阅读理解 Since the pre-historic times, man has had an urge to satisfy his needs. Be it hunger, shelter or search for a mate, he has always manipulated the circumstances to the best of his advantages. Probably this might be the reason why we human are the most developed of all living species on the earth, and probably also in the universe. As we climbed the steps of evolution with giant leaps, we somehow left behind common sense and logical thinking—we forgot that we have stopped thinking ahead of times.
If you are hungry, what do you do? Grab a piece of your favorite meal and stay quiet after that? Just like your stomach, even your mind is hungry. But it never lets you know, because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. So it silently began to heed to your needs and never let itself grow. When mind loses its freedom to grow, creativity gets a full stop. This might be the reason why we all sometimes think "What happens next?", "Why can't I think?", "Why am I always given the difficult problems?" Well this is the aftermath of our own karma of using our brain for thinking of not-so-worthy things.
Hunger of the mind can be actually satiated through extensive reading. Now why reading and not watching TV? Because reading has been the most educative tool used by us right from the childhood. Just like that to develop other aspects of our life, we have to take help of reading. You have innumerable number of books in this world which will answer all your "How to?" questions. Once you read a book, you just don't run your eyes through the lines, but even your mind decodes it and explains it to you. The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. Now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. The same seed if used many times, can help you link and relate a lot of things, of which you would have never thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity. More the number of books you read, your mind will open up like never before. Also this improves your oratory skills to a large extent and also makes a significant contribution to your vocabulary. Within no time you start speaking English or any language fluently with your friends or other people and you never seem to run out of the right words at the right time.
单选题 6.According to Paragraph 1, the human are the most developed of all living species most probably because we have_____.
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。第一段第三句开头的Probably this might be the reason why表明第二、三句构成因果关系,其中this指的是第二句中提到的内容:利用环境来使自己最大程度地获益。这就是使人类能够成为地球上所有物种中最高级生物的可能的原因,故选C项。
单选题 7.When you are busy thinking about your dream lover, _____.
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。根据题干中的dream lover等可定位到第二段第四旬。该段第五句开头的So表明该句和第四句构成因果关系,第四句提到当你总是忙着想你的梦中情人时,结果就如第五句说的那样:it…never let itself grow,结合上文可以推断it指的是your mind,故选C项。
单选题 8.The author most probably agrees that thinking about "What happens next?" is _____.
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断题。根据题干中双引号里的内容“What happens next?”可定位到第二段倒数第二句。该句中的This might be the reason why...表明作者认为我们有时候会想“接下来会怎样?”是缺乏创造力的结果(第二段倒数第三句有提到),本题应选A项。
单选题 9.The word "satiated" (Para. 3) can best be replaced by "_____".
【正确答案】 B
【答案解析】词义理解题。本文前两段首先指出了一个现实:我们的思想也会饥饿,第三段针对这一现实提出解决这一问题的做法,第三段第一句可以说是这一段的主题句,由此可推断,该句说的就是思想的饥饿可以通过广泛阅读得以“满足”,由此可见,B项与satiated一词意思最为相近。
单选题 10.Oratory skills will be improved when_____.
【正确答案】 D
【答案解析】推理判断题。根据题干中的Oratory skills可定位至第三段倒数第二句。本题要考查的是该句开头的代词this的所指。该句开头的Also表明该句应与上一句并列,因此this指代上一句中的More the number of books you read,由此可见,本题选D项。