单选题 As I was growing up, my life went around soccer(足球). I played on the national youth soccer teams, and travelled to Europe. At age fifteen, I spent a summer 1 with a professional team in England. I always knew I was going to be a professional soccer 2 . I had a 3 soccer scholarship to a top Midwest university.
But when I got to college, things began to 4 . I started to see everything I had missed 5 the way. My high school years had been filled 6 practices and games and I didn"t get to do a lot of the other things my friends were doing. At college, I 7 to be "normal". I was feeling tired out and 8 Finally, I decided to give 9 the college life that was similar to my high school days. I walked away 10 soccer and my scholarship.
I 11 myself for the life I was living for a while because soccer was the only thing in my life for which I ever had a passion. After a 12 of struggle, I went to another university and finished school there. Then I did quite a 13 jobs. I worked in a financial company, then for an Internet company, etc. I 14 wasn"t happy.
15 back, I can see that these jobs weren"t based on the 16 that were important to me: honesty, stability, and family. Then an old soccer coach(教练) of mine called and 17 an opportunity-teaching soccer and other sports to little kids. I thought, "Could this be my calling?"
I"ve been teaching now for a 18 of years and really love it. I"m working with kids, 19 I enjoy. I"m playing soccer again. However, life is 20 from that of the past days when I lived for only practices and games. Life is so colorful and attractive now!
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 词义辨析。A项“思考”;B项“教学”;C项“希望”;D项“训练”。代入原文,D项最符合句意。故选D。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 名词辨义。根据句意我一直都知道自己会成为一名职业足球…。四个选项:A项“学习者”;B项“演员”;C项“运动员”;D项“读者”。故选C。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 形容词辨义。根据句意我获得过一所中西部大学提供的…足球奖学金。比较四个选项:A项“全部的”;B项“空的”;C项“伟大的”;D项“便宜的”。这里full是全额的意思,故选A。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 动词辨义。这里作者的心情开始发生了变化。四个选项:A项“扩大”;B项“遵守”;C项“升高”;D项“变化”。D项符合题意,故选D。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 介词搭配。根据句意along the way有一路上的意思,最符合题意。故选A。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 介词搭配。我的高中生活被训练和比赛充满。be filled with sth.,表现被某物充满,符合题意,故选C。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 动词辨义。A项“保持”;B项“坚持”;C项“想象”;D项“渴望”。代入句中,D项最符合,故选D。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 形容词辨义。A项“令人高兴的”;B项“不开心的”;C项“好奇的”;D项“不小心的”。代入句中,B项最符合,故选B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 介词搭配。A项“屈服”;B项“give at”没有这种搭配;C项“放弃”;D项“朝向”。代入句中,C项最符合,故选C。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 介词搭配。根据句意我离开了足球和我的奖学金。from表示从某地离开,符合句意,故选A。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 动词辨义及搭配。根据句意我曾经有段时间责怪自己选择的生活方式。blame sb. for sth.,因为某事责怪某人,最符合句意,故选B。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 名词辨义。A项“距离”;B项“范围”;C项“宽度”;D项“时期”。代入句中,D项最符合,故选D。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 词组搭配及辨义。根据句意我做过很多工作,可选A项和C项,因为这两个都是修饰可数名词的。但是quite a lot不能直接加名词,后面需要加上of,因此不对。故选A。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 连词辨义。A项“也”;B项“仍然”;C项“已经”;D项“但是”。代入句中,B项最符合,选B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 动词辨义。A项“听”;B项“旅行”;C项“看”;D项“注意”。根据句意回过头来看,所以选Looking。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 名词辨义。A项“味道”;B项“记忆”;C项“政策”;D项“价值观”。根据句意这些工作都不是建立在我认为重要的…之上的,比较四个选项可知应填入价值观。故选D。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 动词辨义。A项“平衡”;B项“呈现”;C项“忽视”;D项“教育”。代入句中,B项最符合,故选B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 固定搭配。根据句意可知,我从事这份工作已经有…年了。a couple of years意为好几年,故选C。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 代词辨义。四个选项及原句的表述,容易让人以为这句是非限制性定语从句。这里的that是作代词,指代前面提到的和孩子们一起踢球这件事,故选B。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 形容词辨义。A项“不同的”;B项“相似的”;C项“巨大的”;D项“多种多样的”。代入提干,A项最符合句意,故选A。