阅读理解 Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and write your answers on the Answer Sheet. 


Passage 2

Everyone is interested in whether different foods or nutrients affect our odds of getting diseases like cancer or of developing risk factors for those diseases, such as too much weight or high blood pressure. But there are many barriers to studying dietary change, which is why we still have no easy answers to the question of what, exactly, we should eat to be at our healthiest. It’s also why you can be forgiven for often feeling whipsawed by headlines: Is coffee good or bad? What about alcohol, garlic, or chocolate?

This week researchers reported in the Journal of the American Medical Association that breast cancer survivors who cram their diets with fruits and vegetables are no more likely to escape a recurrence than women who stick to the usual five-a-day recommendation. Does that mean fruits and vegetables don’t protect against cancer? No—just that in this specific group of women with breast cancer, the extra greens and additional apples didn’t seem to help.

We asked researchers to explain why studies involving dietary changes are so hard to do—and what consumers should keep in mind when they read about them. Here’s what the experts said:

Most diet studies take place in the real world. That means study subjects are keeping diaries of what they eat as they go rather than having their intake strictly controlled by someone else. You can give them meal advice, counseling, and how-to books up to their ears, but at the end of the day, they are on their own when it comes to what they put in their mouths. It’s easier to get people to add something—like garlic, in the form of tasty sandwich spreads, or dark chocolate—than to take something away; no wonder a recent study comparing low-fat and low-carb diet plans found that almost no one was sticking to them by the end.

In studies focusing on diet, including the recent study on breast cancer recurrence, the amount of calories subjects reported eating would have caused them to lose far more weight than they actually did lose. The misreporting isn’t necessarily vicious, but the inaccuracies add up. Say you’re phoned about your daily intake on a day when it was someone’s birthday at work and you had a slice of cake. You may not report it, thinking that a typical day wouldn’t include the cake forgetting yesterday’s “special occasion” piece of pizza, and the Big Gulp of the day before. Or, despite the portion size guides you get, you characterize your bagel from the deli as a 4- ounce standard serving when a 4-ounce bagel hasn’t been sighted in any major city for a decade.

“You can’t put a camera in everyone’s belly and see exactly what they ate,” says Christopher Gardner, a nutrition scientist at the Stanford Prevention Research Center who has recently published research on garlic and diet plans. You can get around this in some studies by taking objective measurements. Weight, for example, or if you’re assessing intake of fruits and veggies, you can measure the level of pigments called carotenoids in the blood. In the breast cancer study, blood tests showed that the study subjects actually did eat more fruits and veggies (carotenoid concentration was 73 percent higher in those women after one year and 43 percent higher after four years). But objective measures can’t definitively nail down whether someone is eating nutrients in certain proportions. 

单选题 One can be forgiven for feeling whipsawed by feeling whipsawed byOne can be forgiven for feeling whipsawed by feeling whipsawed bythose headlines because _____
【正确答案】 D
【答案解析】根据第一段第二句“But there are many barriers to studying dietary change, which is why we still have no easy answers to the question of what, exactly, we should eat to be at our healthiest”可知,因为要进行摄入食物变化调查的障碍很多,因此在该问题上并没有一定的答案,选项中D最为符合题意。
单选题 Which one of the following statements is TURE of the conclusion ofthe study on breast cancer recurrence ?
【正确答案】 B
【答案解析】根据第二段首句“...breast cancer survivors who cram their diets with fruits and vegetables are no more likely to escape a recurrence than women who stick to the usual five-a-day recommendation”可知,该研究报道表明吃大量的蔬菜、 水果并不能让患有乳癌的妇女避免复发,B选项是正确的。
单选题 From the results of the studies focusing on diet, it can be inferredthat _____
【正确答案】 D
【答案解析】根据第五段第一句后半句“...the amount of calories subjects reported eating would have caused them to lose far more weight than they actually did lose”可知,这种研究的结果表明,受实验者报告自己摄入的卡路里数量本来可以让他们体重降的幅度更大的,这和他们自己报告的情况不够切实有关。因此,这样的研究不够客观。答案为D选项。
单选题 The fact that a 4-ounce bagel hasn’t been sighted in any major cityfor a decade implies that _____
【正确答案】 D
【答案解析】根据第五段最后一句“...despite the portion size guides you get,you characterize your bagel from the deli as a 4-ounce standard serving when a 4-ounce bagel hasn’t been sighted in any major city for a decade”可知,尽管吃了许多百吉饼,却报告说只吃了4盎司大的,那么可以看出报告有误。答案为D选项。
单选题 The limitation of the objective measurements mentioned in the lastparagraph is that _____
【正确答案】 D
【答案解析】根据最后一段最后两句“But objective measures can’t definitively nail down whether someone is eating nutrients in certain proportions”可知,这种血液测量可以测出试验者具体摄入的食物和蔬菜的量,但是却不能确定人们是否摄入了一定量的营养品。答案为D选项。