单选题 Economically, the world can be divided into two parts. The difference between them is that one part is poor and the other is wealthy. In the poor countries of the world, a lot of people never get enough to eat. In the wealthy countries, a lot of people eat too much. The tragedy is that there are more people in the poor countries than there are in the wealthy countries. It is estimated that about 80% of the world's population cannot afford to have proper food, housing or medical care. The poorer countries are often referred to as the Third World. They have special problems. Often their land is too poor to grow anything on. The land can be improved. But a lot of things have to be done first, new farming methods have to be introduced, people have to be educated, and reliable sources of water and energy have to be found.
Many of these problems are too complex for one country to solve alone. Outside help is needed, but it has to be the right kind of help. Money is not enough. Newly developed countries need to be helped to be able to help themselves.

单选题 According to the article, what is the tragedy?
A. There are more wealthy countries in the world.
B. There are more poor countries in the world.
C. There are more wealthy people in the wealthy countries.
D. There are more poor people in the poor countries.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 事实细节题。见文章第一段“The tragedy is that there are more people in the poor countries than there are in the wealthy countries”(真正的悲剧是贫穷国家的人口远远高于发达国家)。
单选题 What is estimated in the poor countries?
A. Many people have not enough money.
B. Many people have no place to live in.
C. Many people have not enough money to see doclors.
D. All of the above.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 事实细节题。见文章第一段最后一句“It is estimated that about 80% of the world's population cannot afford to have proper food, housing or medical care”(据估计全世界约80%的人口无力得到食物、住房和医疗保障)。
单选题 All of the following suggestions are made in the second paragraph for the improvement of the land conditions in the poor countries except ______.
A. new farming methods to be introduced
B. people to be educated
C. reliable sources of water and energy to be supplied
D. better living conditions to be provided
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 事实细节题。见文章第二段最后一句“new farming methods have to be introduced, people have to be educated, and reliable sources of water and energy have to be found”(新的耕作方法需要被引进,人们需要提高教育水平,可靠的水源和能源需要被发现)。
单选题 What would be the right kind of help in the author's opinion?
A. The wealthy people should give them money.
B. The developed countries should teach them ability needed for self-help.
C. The wealthy people should send over technicians to help install sophisticated machines.
D. The wealthy people should establish some shops over there.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 事实细节题。见文章第三段最后一句“newly developed countries need to be helped to be able to help themselves”(刚刚发展起来的国家需要其他国家的帮助来实现自立自强)。
单选题 The last word of this passage "themselves" means "______".
A. newly developed countries B. rich countries
C. developing countries D. developed countries
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 判断推理题。根据文章第三段最后一句意思可推知。