阅读理解
Text 2
LeeLok Sze was the first woman in Hong Kong to reach both the North and SouthPoles.In1992 and l993,shewent to Mount Everest and the Taldamkhan Desert in Xinjian9.“l wanted to be an adventurer when l wassmall.I have loved reading adventure books since l wasa child.”Since 1970,Miss Lee has always been on trips,travellingto different parts of the world with a back packand asleeping ba9.
Shesaid that these journeys changed her values.“Aftervisiting these places.I started to treasure my lifemuch more than before.During this time,I came to realize how small I am in the universe,but nothing in this world is unsolvable(不可克服的).”
MissLee said she had a lot of unforgettable experiences on her journeys.There was one terrible storm at sea when she was returning from theSouth Pole.The whole team was happy to be re.turning home after a one year stay at theSouth Pole.During the storm,wavesreache.d heights of upt0 30 meters,as high as a 10-story buildin9.She stayedcalm at the time and took steps to protect theirresearch findings.She hoped the rescuers(救援者)would find them even if they lost their lives.Part of the ship was destroyed and a lot of water came in.Luckily they all survived,but she came away from the experience with a realization about the power ofnature.
Miss Lee is also the founder of the China Polar Museum Foundation.Building a polar museum has always been her dream.According to Miss Lee.me museum will useadvanced technology to help develop scientific work in polar areas.Als0,it will provide places for scientiststo do research.
单选题
What is special about Miss Lee’s travel?
【正确答案】
D
【答案解析】【精析】细节题。题干意为“李乐诗的旅行特别之处是什么?”根据第一段第一句“Lee Lok Sze was the first woman in Hong Kong to reach both the North and South Poles.”可知,李乐诗是第一位到达南极和北极的香港女性。故D为正确答案。
单选题
The experience of the terrible storm at sea taught Miss Lee about__________.
【正确答案】
A
【答案解析】【精析】细节题。题干意为“遭遇海上的一场可怕暴风雨的经历教给了李乐诗__________。”根据第三段最后一句“Luckily they all survived,but she came away from the experience with a realization about the power of nature.”可知,幸运的是他们全部幸存,但是她从这次经历中意识到了大自然的力量。故A为正确答案。
单选题
Why is building a polar museum in China important according to Miss Lee?
【正确答案】
B
【答案解析】【精析】细节题。题干意为“据李乐诗所说,为什么在中国建造一座极地博物馆很重要?”根据文章最后一段最后两句“According to Miss Lee,the museum will useadvanced technology to help develop scientific work in polar areas.”可知,这座博物馆将采用先进的技术来帮助发展极地的科研工作。故B为正确答案。