单选题 {{B}}Text 3{{/B}}
France made soccer history here on Sunday night, when the underdogs beat defending champions Brazil 3-0 to win the last World Cup this century before a delirious crowd of 80000 people.
The host nation fully deserved their ultimate triumph, teaching a static Brazil how to play the disciplined attacking football, which has characterized their campaign at France 98. Players on both sides burst into tears at the final whistle, French President Jacques Chirac raised his arms in triumph and co-organizer Michel Platini broke into a huge grin. Brazil had just played their worst match of the tournament.
French coach Aime Jacquet, who now steps down from the national coaching job, siad: "we are very proud, we worked very hard for this. We didn't just want to be finalists," the 56-year-old man went on. "We have worked very hard for the last two years and we justified everything on the pitch. We deserved to win. We've got huge faith in our players, who have improved as the tournament has gone along. We've been through everything in these World Cup finals, with the sending-off of Zidane and Laurent Blanc, and yet we've made up for their absences and overcome all the obstacles. And to crown all that, we've had the sending-off tonight of Desailly. But this team has extraordinary heart."
France were the better side throughout the tournament. They won all their matches, scored more goals than anyone else and conceded fewer goals than anyone else—only two, to boast the meanest defense of any winning side.
It was the perfect finishing touch for a memorable evening in world sport, rounded off by fireworks, massed singing of "La Marseillaise"(马赛曲) and the image of Deschamps holding the World Cup high above his head.
单选题 The overall attitude of the writer towards the French soccer team is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】根据第二段第1句The host nation fully deseved their triumph…,第四段第1句France were the better side throughout the tournament.可知文中有多处赞美法国队,显然作者对他们是十分欣赏的。
单选题 What does the writer think of the Brazil team?
【正确答案】 D
【答案解析】第二段第1句…teaching a static Brazil how to play the disciplined attacking football…此句意为:(法国队)教静止的巴西队如何踢有组织的攻势足球。由此可知作者认为巴西队的技术停滞不前,没有进步。
单选题 What was NOT the reason for their final victory according to what French coach Aime Jacquet thinks?
【正确答案】 C
【答案解析】由第三段with the sending-off of Zidane and Laurent Blanc可知,是法国队的齐达内和布兰科的缺席,而不是巴西队队员的缺席,因此C项是错误的。
单选题 The word "crown" at the end of paragraph 3 is similiar in meaning with ______.
【正确答案】 B
【答案解析】crown一词原本为“皇冠”的意思,在这里意为“在…之上,位于…顶部”,含有“未退”的意思。
单选题 The memorable evening include all the following EXCEPT ______.
【正确答案】 C
【答案解析】根据最后一段…rounded off by fireworks,massed singing of“La marseillaise”and the image of Deschamps holding the World Cup…,可知A、B、D三项文中都有提及,只有C项,一个著名歌手独唱,没有出现,因此应选C项。