单选题 What sort of glass you drink from predicts how fast you drink. "Would you like that in a straight or a jug, sir?" was once a common response to Britishers" request for a pint in a pub. Like the Lilliputians in Gulliver"s Travels, who argued whether a boiled egg should be opened at the pointed or the rounded end, beer drinkers were adamant that only from their preferred shape of glass did their drinks taste best.
Straight-sided glasses—sometimes with a bulge a little below the lip—have largely won the day. Jugs equipped with handles are now rare. But that is probably because straight glasses are easier for bar staff to collect and stack. The shape of a beer glass does, nevertheless, matter. For a group of researchers at the University of Bristol have shown that it can regulate how quickly someone drinks.
Angela Attwood and her colleagues asked 160 undergraduates—80 women and 80 men—to do one of four things: drink beer out of a straight glass; drink beer out of a flute—a tall narrow wineglass; or drink lemonade from one of these two sorts of glass. To complicate matters further, some of the glasses were full whereas others were half-full. What Dr. Attwood and her team were really interested in was how quickly the various drinks would be drunk.
The answer was that a full straight glass of beer was polished off in 11 minutes, on average. A full flute, by contrast, was finished off in seven, which was also the amount of time it took to drink a full glass of lemonade, regardless of the type of vessel. If a glass started half-full, however, neither its shape nor its contents mattered. It was drunk in an average of five minutes.
Though beer flutes are not common in British pubs, her observation that the shape of a glass can affect how fast it is drunk from bears investigation. Both health campaigners and breweries would be interested in the results, though they would probably draw opposite conclusions about what is the best-shaped glass in which to serve a bevvy.
单选题 According to the first two paragraphs, which of the following is true?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词定位到第一、二段。第二段首句提到“净饮杯在今天广受欢迎”,D项中的are popular in recent years是文中have largely won the day的同义复现,故D项为正确答案。A项“喝啤酒的人在打破煮熟的鸡蛋时也关心形状和角度”是对第一段第三句的曲解。第二段第一、二句提到“净饮杯在今天广受欢迎……扎啤杯在今天已经很少见了”,与B项的“人们喜欢用带把手的杯子喝啤酒”无关,故B项错误:C项意为“扎啤杯爱好者和他们的酒友们很难收集到扎啤杯”,原文未提及。
单选题 Judging from the context, the word "stack" (Para. 2) most probably means ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 含义题。根据题干关键词定位到第二段。该段第三句句意为“这可能是因为,对于酒保来说,净饮杯更容易收集和______”,stack意为“堆成堆,堆起来,垛”,净饮杯由于没有把手,所以堆叠起来更容易,故A项pile“堆放,堆叠”为正确答案。store和preserve意思相近,均有“保存,存储”之意,故二者均排除。clean“清洗,清洁”也不是该单词的正确释义,故排除。
单选题 How long did it take to drink a full flute of lemonade?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词定位到第四段。该段指出使用不同杯型的酒杯喝光饮品的速度,其中第二句中的非限定性定语从句指出“这也是一满杯子的柠檬汁被喝光的时间,不管用哪种杯子”,定语从句修饰的是前面的seven(7分钟),故C项为正确答案。文中未提及A项的信息。B项信息位于第四段末句,是喝完半杯饮品需要的平均时间。D项信息位于第四段首句,是喝完满满一杯用净饮杯盛的啤酒需要的平均时间,故排除。
单选题 What can be inferred from Paragraph 4?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。根据题干关键词定位到第四段。该段倒数第二句出现明显的表示转折意义的词however,说明其后的内容是命题人出题的重点,该句句意为“然而,如果一个杯子开始只倒了一半,那么杯型如何、装的是什么饮品就都不重要了”,所以推断出D项“如果一个杯子盛满柠檬汁,那么它的杯型就会非常重要”,故D项为正确答案。A项“(参与实验的)志愿者们用扎啤杯喝啤酒的用时更少”和B项“一个杯子有没有倒满酒对喝酒的速度没有影响”推断错误。C项“志愿者们用净饮杯喝红酒需要5分钟”在“半杯”的前提下才是正确的,故排除。
单选题 Which of the following can best summarize the main idea of this text?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 主旨题。根据题干关键词需纵观全文,但文章第一段段首就指出了全文主旨,即“喝酒有多快?看杯子就知道”,第二、三段段末强调了研究的目的——酒杯的形状能够决定喝酒的快慢,第五段第一句重申了文章的主旨,即“从她的观察报告中可以看出,一个杯子的形状能够影响喝啤酒的速度”,故B项为正确答案。A项“用杯型最好的杯子喝酒味道才更带劲”,C项“杯型和装的饮品最重要”,D项“安吉拉·阿特伍德给出一个关于杯子的研究”均不符合题意,故排除。