单选题 Rigoberto Padilla, 21, came to the USA from Mexico when he was 6. He went to school in Chicago, joined the honor society and dreamed of becoming a lawyer-all while living here illegally. Padilla's status wasn't a problem until he applied for college and couldn't qualify for financial aid without a Social Security number, he says.
In January, the University of Illinois-Chicago junior was charged with drunken driving. He pleaded guilty to a misdemeanor (轻罪), paid a fine and got court supervision, but that brought him to the attention of immigration officials and triggered deportation proceedings. "It was one mistake in my life," he says.
Padilla's impending deportation, catapulted (猛投) him into a campaign to stop the deportation of college students and recent graduates. Lawmakers, students, members of the clergy and other acti-vists hope to buy the students time and use their stories to push for laws that would allow them, and perhaps millions of other illegal immigrants, to earn legal status, says Joshua Hoyt of the Illinois Coalition for Immigrant and Refugee Rights. Immigration and Customs Enforcement (ICE) agreed last week to delay Padilla's deportation for a year, making him one of at least seven young illegal immigrants who have had their deportations delayed since June, according to Dream Activist, one of the groups spearheading the campaign. Family ties and community standing are among the factors ICE considers when asked to delay a deportation, says ICE spokesman Richard Rocha.
"I want to graduate college and give back to this country," Padilla says. His supporters flooded the Department of Homeland Security with thousands of faxes and designed a Facebook page telling 2 800 members how to help. The Chicago City Council passed a resolution in his behalf, and Rep. Jan Schakowsky, D-Ill. , introduced a bill specifically for him that would allow him to stay. "Why would we deprive ourselves of outstanding students and future leaders?" she asks. "They had no part in the decision to come here. "
There are 12 million illegal immigrants in the USA. Activists call for an overhaul of immigration law that would offer them a way to earn legal status. Rep. Luis Gutierrez, Dill. , introduced a bill Tuesday that would give illegal immigrants who pay fines, pass background checks and meet other requirements a path toward legal residency. College students who are illegal immigrants fail under a separate proposal called the Development, Relief and Education for Alien Minors Act--the DREAM Act. Requirements would include arrival in the USA at 15 or younger, a five-year residency or more, and at least two years of college or military service. Versions of the act have been introduced since 2001 without success.

单选题 Padilla could be deported because ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 文章第一段介绍该学生是从墨西哥来到美国,第二段提到了他因酒后驾车引起移民局的注意,从而引发了对他的驱逐。由此可知.帕迪拉遭到驱逐的原因是他是一名非法移民,故[D]正确。[A]是引起移民局注意的源头;[B]和[C]都是非法移民的结果之一。
单选题 The fundamental reason for Padilla's deportation delay is that ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 虽然文中第三段提到帕迪拉驱逐延期的原因之一是很多人为他请愿,但是从第三段最后一句可以看出,官方推迟驱逐的最根本原因是该学生在美国已经建立起来的家庭关系及社区支持,故[D]正确。[A]在文中没有提及;[B]是延期的直接原因而不是根本原因;[C]与驱逐没有关系。
单选题 Why do some Americans ask for legal status for some illegal immigrants?
【正确答案】 B
【答案解析】[解题思路] 文中倒数第二段倒数第二句提到“我们为什么要失去优秀的学生和未来的领导者呢?”此句是反问句,实际上表达的意思是“不应该失去优秀的学生和未来的领导者”。[B]为某同义转述.为正确答案。[A]只是一个表面现象.而且在文中并没有介绍;[C]意思与文章不符;[D]不够确切.文中也没有提及相关信息。
单选题 According to the text, illegal immigrants in the US ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解题思路] 文中最后一段第二句明确提出,一些活动者呼吁彻底修订移民法,因此推断移民法已经存在,故[B]正确。文章开头介绍该学生是一个大学生,同时也是非法移民,因此可以推断非法移民在美国仍然可以申请大学并在大学学习,因此[A]错误;在提及推迟驱逐的原因时,文章明确指出帕迪拉得到社区的支持,所以推断出非法移民可以加入社区,故[C]错误。Padilla在文中并没有提到非法移民能否得到工作,故排除[D]。
单选题 What can we conclude from the text?
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 由于帕迪拉最终没有被驱逐,而且文中提到在美国始终有大量的非法移民及非法移民在校生,同时有可能得到合法身份,因此可以推断并不是所有的非法移民都会被驱逐.因此[D]正确。文章开头就点明该学生没有得到资助是由于身份问题而不是酒后驾车,因此[A]错误。文章最后一段提到的“梦想法令”就是一部使非法移民获得合法身份的法律,由此可知[B]与原文意思相反。文中明确表明帕迪拉是一位非法移民,所以[C]与文意不符,故错误。