单选题
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。
{{B}}第一篇{{/B}}
{{B}}
New York - the Melting Pot{{/B}}

Recently the Department of Planning of New York issued a report which laid bare a full scale of change of the city. In 1970, 18 percent of the city's population was foreign-born. By 1995, the figure had risen to 33 percent, and another 20 percent were the US-born off springs of immigrants3. So immigrants and their children now form a majority of the city's population.
Who are these New Yorkers? Why do they come here? Where are they from? (OK, time to drop the "they". I'm one of them.) The last question at least is easy to answer: we come from everywhere. In the list of the top 20 source nations of those sending immigrants to New York between 1990 and 1994 are six countries in Asia, five in the Caribbean, four in Latin America, three in Europe, plus Israel and the former Soviet Union. And when we immigrants get here we roll up our sleeves. "If you're not ready to work when you get to New York," says a friend of mine, "you'd better hit the road."
The mayor of New York once said, "Immigration continues to shape the unique character and drive the economic engine of New York City. "He believes that immigrants are at the heart of what makes New York great. In Europe, by contrast, it is much more common to hear politicians worry about the loss of "unity" that immigration brings to their societies. In the quarter century since 1970, the United States admitted about 12.5 million legal immigrants, and has absorbed them into its social structures with an ease beyond the imagination of other nations. Since these immigrants are purposeful and hard-working, they will help America to make a fresh start in the next century.
单选题 The report issued by the Department of Planning of New York
【正确答案】 C
【答案解析】文章第一段讲的是纽约人口内部结构的变化。1970年,18%的人口是外来人口。1995年这个数字上升到33%,另有20%是在美国出生的移民后裔。所以C应是正确选项。
单选题 According to the second paragraph, which of the following is true of the immigrants in New York?
【正确答案】 A
【答案解析】第二段引用了作者的一位朋友的话:If you're not ready to work when you get to New York,you'd better hit the road.如果你到了纽约不准备工作的话,你最好是动身离开。这句话与选项A中的“除非你准备工作,否则你在纽约是找不到立足之地的。”意思基本相同,因此A是正确选项。
单选题 The mayor of New York considers immigration to be
【正确答案】 B
【答案解析】第三段中引用了纽约市长的话:Immigration continues to shape the unique character and drive the economic engine of New York City.移民继续不断地塑造着纽约的独特风格,驱动着它的经济发动机。从这句话可以看出,市长是看好移民的,他把移民看做是城市发展的推动力。
单选题 Where are the new New Yorkers from?
【正确答案】 C
【答案解析】第二段有这样一句话:…we come from every where我们来自世界各地。因此C是正确选项,其他的选项都不完整。
单选题 What is the author's attitude towards immigration to New York?
【正确答案】 D
【答案解析】文章最后一句集中体现了作者对移民的态度:Since these immigrants are purposeful and hard-working,they will help America to make a flesh start in the next century.因为这些移民目的明确,工作努力,他们将帮助美国下一个世纪创造一个新的开端。从这些话中可以看出,作者对移民持的是一种肯定的态度。因此D应为正确选项。