单选题
{{B}}Questions 11-15 are based on the following passage:{{/B}}
Real policemen hardly recognize any resemblance(类同之处)between their lives and what they see on TV—if they ever get home in time. There are similarities, of course, but the cops (警官) don't think much of them.
The first difference is that a policeman's real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court. He has to know nearly as much law as a professional lawyer, and what is more, he has to apply it on his feet, in the dark and rain, running down an alley after someone he wants to talk to.
Little of his time is spent in chatting to scanty-clad ( 穿衣不多的 ) ladies or in dramatic confrontations with desperate criminals. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of sad, unimportant people who are guilt or not—of stupid, petty crimes.
单选题 It is essential for a policeman to be trained in criminal law ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[注释] 答案出处见第2段第2行(Most of his training is in criminal law.He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court.)。
单选题 The everyday life of a policeman or detective is ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[注释] 第3段第2行中提到警探He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms…,此处的typing…words on…forms即为警探的routine work (日常工作)。
单选题 The word "confrontation" in the last paragraph most probably means ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[注释] 本题的关键是确定“confrontation"一词的线索。可以看出,下一句是警察的日常工作,与上面的句子意思相对应。confrontation with criminals意思为“与警察对峙”,所以答案最接近A选项。
单选题 Which of the following is TRUE according to the passage ?
【正确答案】 B
【答案解析】[注释] 本题的依据在文章第1段(Real policemen hardly recognize any resemblance between their lives and what they see on TV—if they ever get home in time.There are similarities,of course,but the cops don't think much of them.)。
单选题 ______ could be a suitable title for the passage.
【正确答案】 B
【答案解析】[注释] 本文讲述的主要是警探的真实生活和他们出现在电视银屏上的形象之间的差别,故此选项最为合适。