You will now listen to part of a lecture. You will then be asked a question about it. After you hear the question, you will have 20 seconds to prepare your response and 60 seconds to speak.
Question: Using points and examples from the talk, explain the two ways to discover what the ancient people ate.
【正确答案】The lecture offers two methods of getting information about ancient people's dietary habits.
The first method is from the ancient artworks. And the professor gives a piece of dietary evidence from Egyptian tomb paintings. The paintings describe every detail of Egyptians' life in the past, including food such as bread, cucumbers, onions. Also, the hunting scenes indicates that a wide variety of meats like wild ducks, antelope, and fish were consumed by the ancient Egyptians.
The other method is from the relics of the food: sometimes the evidence is found in ancient containers like pottery. The lecture tells how some sites in France yielding wheat kernels show that wheat was grown and eaten in the country 30,000 years ago. Such sites are, as the lecture implies, quite rare and therefore extremely valuable.
【答案解析】 该讲座讲述了了解古代人饮食习惯的两个方法,直接找出核心内容,在文章的第一段中:There are at least two important ways to answer the question of“What did they eat?”