单选题 Animal studies are under way, human trial protocols are taking shape and drug makers are on alert. All the international health community needs now is a human vaccine for the bird flu pandemic sweeping a cluster of Asian countries.
The race for a vaccine began after the first human case emerged in Hong Kong in 1997. Backed by the World Health Organization (WHO), three research teams in the US and UK are trying to create a seed virus for a new vaccine. Their task is formidable, but researchers remain optimistic." There are obstacles, but most of the obstacles have been treated sensibly," says Richard Webby, a virologist at St. Jude Children's Research Hospital in Memphis, Tennessee.
The biggest challenge is likely to be the rapidly mutating virus. Candidate vaccines produced last year against the H5N1 virus are ineffective against this year's strain. Scientists will have to constantly monitor the changes and try to tailor the vaccine as the virus mutates. They can't wait to see which one comes next.
The urgency stems from fears that I-ISN1 will combine with a human flu virus, creating a pathogen(病原体) that could be transmitted from person to person. But if people have no immunity to the virus, the strain may not mutate as rapidly in people as it does in birds.
To quickly generate the vaccine, researchers are using reverse genetics, which allows them to skip the long process of searching through reassorted viruses for the correct genetic combination. Instead, scientists clone sequences for hemagglutinin(红血球凝聚素) and neuraminidase(神经氨酸苷酶), the two key proteins in the virus. The sequences are then combined with human influenza genes to create a customized reference strain.
Because products developed with reverse genetics have never been tested in humans, the candidate vaccines will first have to clear regulatory review. In anticipation, the US Food and Drug Administration (FDA) and the European Agency for the Evaluation of Medicinal Products (EMEA) are both preparing pandemic response plans. The EMEA has produced a fist-track licensing program, an industry task force and detailed guidance for potential applicants.
In Europe, a reassortant influenza virus -- but not the inactivated vaccine -- produced by reverse genetics would be considered a genetically modified organism, and manufacturers would need approval from their national or local safety authorities. The WHO has prepared a preliminary biosafety risk assessment of pilot-lot vaccine, which could help speed up the review.
A preliminary version of their protocol calls for several hundred subjects, beginning with a group of young adults and gradually expanding to include those most susceptible to the flu -- children and the elderly." If we had product," says Lambert," it would probably be a couple of months at the earliest before we have early data in healthy adults./

单选题 We can infer from Paragraph 2 that facing the tough task the researchers of WHO ______.
[A] flinch from their work.
[B] hesitate and feel perplexed.
[C] carry on their research.
[D] abandon their research.
【正确答案】 C
【答案解析】本题为细节理解题。文章第二段中间提到:“尽管科研工作者的任务艰巨,但是他们还是保持乐观的工作态度。”所以我们可以排除A:逃避工作;和B:犹豫以及迷茫,这两个选项。D选项的后半段说“放弃了研究”,正好相反,他们并没有放弃,所以也是不确的。因此正确答案是C。
单选题 During the developing of the vaccine, the biggest problem may probably be ______.
[A] the combination of bird flu virus with human flu virus.
[B] the virus mutates in a short period.
[C] the vaccines are ineffective against the virus.
[D] the time is pressing for the scientists.
【正确答案】 B
【答案解析】本题为推理判断题。文章第三段第一句话讲到:“最大的困难可能就在于病毒的迅速变异了。去年生产的H5N1病毒备用育苗对今年的病毒完全没有作用。”所以此题的答案应该是B:病毒变异周期短。而 C:疫苗对病毒不起作用,只是现象,而非本质,应排除。答题时要切中问题要点。
单选题 The vaccine generated by reverse genetics is required to review in that ______.
[A] it has strong side effect to the elderly.
[B] it may turn ineffective in a short period.
[C] it is useless in preventing the virus.
[D] it hasn't been tested in humans.
【正确答案】 D
【答案解析】本题为推理判断题。文章第六段第一句话说:“由反遗传学开发而来的疫苗从来没有做过临床试验,因此,备用疫苗首先要进行明确严格的检查。”因此,此题目的最佳答案是D。
单选题 Which of the following can be inferred from the passage?
[A] there is already a case in which the virus is transmitted from person to person.
[B] american scientists take the pandemic more seriously than European ones.
[C] the effect of candidate vaccines can last more than one year.
[D] the manufacture of the vaccine must be authorized by safety authorities.
【正确答案】 D
【答案解析】本题为推理判断题。从文章第四段我们可以得知还没有人与人相互传播的情况,因此A项错误。第三段的第二句话说“去年研制的疫苗对于今年的病毒变种来说已经无效了。”所以C项错误。文章倒数第二段谈到疫苗生产者要得到国家或当地政府的批准。因此正确答案为D。
单选题 What is the author's attitude towards the newly developed bird flu vaccine?
[A] Slightly approves of.
[B] Depicts neutrally.
[C] Slightly disapproves of.
[D] Completely rejects.
【正确答案】 B
【答案解析】本题为观点态度题。综观全文,作者是向我们介绍情况,并没有掺杂任何个人观点。因此答案是B:毫无褒贬的论述。