阅读理解

Directions: There are 3 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best Choice. Write your answers on the answer sheet.

Passage One

How should one read a book? In the first place, I want to emphasize the question mark at the end of my beginning sentence. Even if I could answer the question for myself, the answer would apply only to me and not to you. The only advice, indeed, that one person can give another about reading is to take no advice, to follow your own instincts, to use your own reason, to come to your own conclusion. If this is agreed between us, then I feel at liberty to put forward a few ideas and suggestions because you will not allow them to restrict that independence which is the most important quality that a reader can possess. After all, what laws can be laid down about books? The battle of Waterloo was certainly fought on a certain day; but is Hamlet a better play than Lear? Nobody can say. Each must decide that question of himself. To admit authorities. however heavily furred and gowned into our libraries and let them tell us how to read, what to read, what value to place upon what we read, is to destroy the spirit of freedom which is the breath of those sanctuaries. Everywhere else we may be bound by laws and conventions—there we have none.

But to enjoy freedom, if this old statement is pardonable, we have of course to control ourselves we must not waste our powers, helplessly and ignorantly. Spraying water around half the house in order to water a single rose- bush; we must train them, exactly and powerfully, here on the very spot. This, it may be, is one of the first difficulties that faces us in a library. What is “the very spot” ? There may well seem to be nothing but a conglomeration and huddle of confusion. Poems and novels,   histories and memoirs, dictionaries and blue- books; books written in all languages by men and women of all tempers, races, and ages jostle each other on the shelf. And outside the donkey brays, the women gossip at the pump, the colts gallop across the fields. Where are we to begin? How are we to bring order into this multitudinous chaos and get the deepest and widest pleasure from what we read? 

单选题 Which of the following is true about the question raised at the beginning of the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】由第一段第三句Even if I could answer the question for myself, the answer would apply only to me and not to you. 可知, 对于这个问题作者有自己的答案, 但只适用于他本人,并不适用于别人。 说明这个问题的答案因人而异。
单选题 A good reader should, according to the author, be able to _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第一段第四句The only advice, indeed, that one person can give another about reading is to take no advice, to follow your own instincts, to use your own reason, to come to your own conclusion. 可知作者认为阅读时不要听别人的建议, 应跟随自己的直觉, 运用自己的理性头脑, 得出自己的结论。 也就是说作者要有自己独立的见解。
单选题 In comparing Hamlet with Lear, the author means that_____.
【正确答案】 D
【答案解析】由该句后面两句Nobody can say. Each must decide that question of himself. 可知作者认为对于像“戏剧《哈姆雷特》 是否比《李尔王》 好” 这种问题, 个人心中自有答案, 所以没法判断哪个更好。
单选题 To the author, the advice in reading given by authorities is _____.
【正确答案】 B
【答案解析】由第一段倒数第二句可知, 阅读时听官方建议只会毁掉自由的理念。 说明作者对此持否定态度, 所以A、 D排除。 D项“只在图书馆有用处” 并未提到。
单选题 What is “one of the first difficulties that face us in a library?” (Paragraph 2)
【正确答案】 C
【答案解析】综合第二段内容可知, 作者认为图书馆中书的种类过于繁多, 以至于不知道Where are we to begin该怎么开始。 说明作者认为在图书馆最大的困难是不知道读哪些书。