单选题 You've now heard it so many times, you can probably repeat it in your sleep. President Obama will no doubt make the point publicly when he gets to Beijing: the Chinese need to consume more; they need—believe it or not—to become more like Americans, for the sake of the global economy.
And it's all true. But the other side of that equation is that the U. S. needs to save more. For the moment, American households actually are doing so. After the personal-savings rate dipped to zero in 2005, the shock of the economic crisis last year prompted people to snap shut their wallets.
In China, the household-savings rate exceeds 20%. As we've seen, wage earners are expected to care for not only their children but their aging parents. And there is, to date, publicly-funded health care and pension systems which increases incentives for individuals to save while they are working. But China is a society that has long esteemed personal financial prudence (谨慎). There is no chance that will change anytime soon, even if the government creates a better social safety net and successfully encourages greater consumer spending.
Why does the U. S. need to learn a little frugality (节俭)? Because healthy savings rates are one of the surest indicators of a country's long- term financial health. High savings lead, over time, to increased investment, which in turn generates productivity gains, innovation and job growth. In short, savings are the seed corn of a good economic harvest.
The U. S. government thus needs to act as well. By running constant deficits, it is dis-saving, even as households save more. Peter Orszag, Obama's Budget Director, recently called the U. S. budget deficits unsustainable and he's right. To date, the U. S. has seemed unable to see the consequences of spending so much more than is taken in. That needs to change.
That's what happens when you're the world's biggest creditor: you get to drop hints like that, which would be enough by themselves to create international economic chaos if they were ever leaked. (Every time any official in Beijing deliberates publicly about seeking an alternative to the U. S. dollar for the $2.1 trillion China holds in reserve, currency traders have a heart attack.) If Americans saved more and spent less, consistently over time, they wouldn't have to worry about all that.

单选题 How did the economic crisis affect Americans?
A. They had to tighten their belts.
B. Their bank savings rate dropped to zero.
C. Their leadership in the global economy was shaken.
D. They became concerned about China's financial policy.
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 细节题
[解析] 从原文第2段最后一句话“the shock of the economic crisis last year prompted people to snap shut their wallets”可见,经济危机使得美国民众收紧钱包,即少花钱,也就是答案中tighten their belts(勒紧腰带,节省开支)的意思。所以正确答案为A。
单选题 What should be done to encourage Chinese to consume?
A. Changing their traditional way of life.
B. Providing fewer incentives for saving.
C. Improving China's social security system.
D. Cutting down the expenses on child-rearing.
【正确答案】 C
【答案解析】[考点] 细节题
[解析] 从原文中的“even if the government creates a better social safety net and successfully encourages greater consumer spending”可见,如要鼓励中国人消费更多,就需要改善社会保障体系。
单选题 What does the author mean by saying "savings are the seed corn of a good economic harvest" (Line 4, Para 4)?
A. The more one saves, the more returns one will reap.
B. A country's economy hinges on its savings policy.
C. Those who keep saving will live an easy life in the end.
D. A healthy savings rate promotes economic prosperity.
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 细节题
[解析] 根据题干提示,定位至第4段倒数第2句,我们发现这句话是前面几句话的概括,那根据前面“High savings lead, over time, to increased investment, which in turn generates productivity gains, innovation and job growth. ”可知,高储蓄率能够促进投资,进而促进生产率、创新和岗位增长,即促进经济的繁荣。所以正确答案为D。
单选题 In what circumstances do currency traders become scared?
A. When Chinese government allows its currency exchange rates to float.
B. When China starts to reduce its current foreign reserves.
C. When China talks about switching its dollar reserves to other currencies.
D. When Chinese government mentions in public the huge debts America owes China.
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 细节题
[解析] 从原文中的“Every time any official in Beijing deliberates publicly about seeking an alternative to the U. S. dollar for the $2.1 trillion China holds in reserve, currency traders have a heart attack. ”可知,每当中国政府公开提出美国欠中国的巨额债务,货币交易员们就担惊受怕。因为本段一开始提到作为最大的债权国,财政上的漏洞会造成经济的混乱。所以正确答案为D。
单选题 What is the author's purpose of writing the passage?
A. To urge the American government to cut deficits.
B. To encourage Chinese people to spend more.
C. To tell Americans not to worry about their economy.
D. To promote understanding between China and America.
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 主旨题
[解析] 纵观全文,作者一直在强调美国应该向中国学习勤俭,文中第5段第2句“By running constant deficits, it is dis-saving, even as households save more.”也给我们提示,既然长期运行赤字是不利于储蓄的,那美国政府应该做的是削减赤字。所以正确答案是A。