单选题 In Britain, agreements for inviting and entertaining guest at a wedding are usually the responsibility of the bride's family. In most cases, mainly friends and relations of both families are invited. But when the bride's father is a businessman of some kind, the wedding reception may provide a useful occasion for establishing social connections with clients and customers and other people whose will may be of advantage to him. It is, however, the bride's mother who has the job of sending the formal printed invitation cards. In the case of a church wedding, the vicar of each parish in which the bride and the bridegroom live is normally informed about a month advance of the ceremony so that the announcement of the coming wedding can be made in church on each of three Sundays before it takes place. Anyone who may know of an existing marriage of their partner is order to give information about it, though this means of avoiding bigamy(重婚)must have been more effective in the days when people moved about the world less than they do today. Often up to a hundred or more people attend the religious service and the bride usually wears the traditional long white dress and veil, while her bridesmaids, who are often children, wear long dresses in attractive colors. This may also happen in the case of a civil wedding in a register office but is probably less usually. The reception, which follows, may be held in a restaurant, a local hall or, when there are a few guests, in the bride's own home. Refreshments are provided, a special iced wedding cake is cut and distributed to the guests, toasts are drunk and dancing may follow. At some point in the celebrations, the bride goes off to change into the everyday clothes and then leaves the party with her husband to go on their honeymoon. The journey they will make together, often in romantic surroundings abroad.
单选题 It is the bride's parents who normally have to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题为推断题。相关信息在第1段第1句中“wedding are usually the responsibilityof the bride's family”(婚礼总是由新娘家来操办的。)而C指出仅是决定邀请谁,文中说通常都是邀请新娘和新郎的朋友和亲属。所以C是不确切的。
单选题 According to the passage, some guests may be invited because ______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题为细节题。参阅文中第1段中:“when the bride’s…advantage to him”(当新娘的父亲是一位商人的话,婚礼是一个很好的建立关系的场合,以便今后对他生意有好处。)而A、B、D项都没有提到。
单选题 Why are the arrangements for a church wedding usually made some time before?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题为细节题。参照文中第2段第1句的相关信息。
单选题 What possible difference is suggested between the church and a civil wedding?
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题为细节题。根据文中第2段最后一句:“This may also…probably less usually.”即可知答案。
单选题 The reception normally takes place in the bride's room if______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题为推理题。可参见文章最后一段第1句“The reception,which…bride's ownhome.”(招待可以在餐馆或酒店,如果人少也可以在新娘家里。)
单选题 After the wedding, the bride and the bridegroom would probably ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题为推断题。可参见文章最后一段的“to go on their honeymoon.”选项A“去旅行”,但文中只是说去度蜜月,并不一定去旅行,所以A错误。B、C项也都没有提到。
单选题 The main guests that the bride's parents would invite are ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题为细节题。参阅文章第2句:“In most cases,mainly friends and relations of both families are invited…”(大部分时候,邀请的是新娘和新郎两家的亲戚和朋友。有的时候比如说新娘的父亲是商人的话,就会邀请一些生意上有关系的人。)