单选题 The United States has benefited immensely from its role as a magnet for the best and brightest workers from around the world, especially in innovative fields like high technology. Bill Gates, the chairman of Microsoft, sounded precisely that theme in senate testimony last month when asked about the visa program for skilled workers, the H-1B.
Mr. Gates said that these workers are "uniquely talented" and highly paid—taking jobs that pay over $100,000 a year—and that America should "welcome as many of those people as we can get."
But that is not how the H-1B visa program as a whole is working these days, according to an analysis by Ronil Hira, an assistant professor of public policy at the Rochester Institute of Technology. The median salary for new H-1B holders in the information technology industry is actually about $50,000, based on the most recent data filed by companies with the United States Citizenship and Immigration Services agency. That wage level, Mr. Hira says, is the same as starting salaries for graduating computer science majors with bachelor"s degrees.
Yet salaries, according to Mr. Hira, are only part of the story. He says that while Microsoft may be paying its H-1B visa holders well and recruiting people with hard-to-find talents, other companies have a different agenda. The H-1B visa program, Mr. Hira asserts, has become a vehicle for accelerating the pace of offshore outsourcing of computing work, sending more jobs abroad. Holders of H-1B visas, he says, do the on-site work of understanding a client"s needs and specifications—and then most of the software coding is done back in India.
"Information technology offshore outsourcing has just swamped the H-1B program in recent years, he said." The list of the top 10 companies requesting H-1B visas in fiscal 2006, the most recent government data available, was dominated by Indian-based technology outsourcing companies like Infosys Technologies, Wipro Technologies and Tata Consultancy Services, and a few other companies that offer outsourced services and have sizable operations in India like Cognizant Technology Solutions, Accenture and Deloitte & Touche," according to a paper last month by Mr. Hira, which was published by the Economic Policy Institute, a liberal research group.
Over the years, the H-1B visa, which allows a person to work in the United States for three years and can be renewed for an additional three, has been used by many people as a stepping-stone to becoming a permanent resident. "Traditionally, about half of all H-1B holders eventually get green cards," immigration experts say.
单选题 In paragraph 2, "these workers" means ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题为事实细节题。选项A是Bill Gates所认为的“these workers”的特点,并非就是“these workers".选项B太过笼统。根据上下文,结合上下文可知,these workers不一定能拿到签证,所以选项D是错的。比尔·盖茨这里所指的是那些来自全世界最聪明的人才。所以答案应该是C项。
单选题 Which of the following best states the main idea of the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为综合理解题。全文差不多都提到了H-1B签证,但都只是提到,并未深入地讲。这篇文章多处引用了一些话来说明事实,即H-1B是给高科技工作人员的签证,文中最后提到了一些持H-1B签证的人可能会有的情况,但说这篇文章是说H-1B签证的未来则是不合理的。D项最符合条件。
单选题 What is the author"s attitude towards visas for tech workers?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为观点态度题。题干的问题是“作者对高新技术工作人员签证的观点”,文章通篇主要是描述了一些高新技术工作人员签证的事实,主要引用了比尔·盖茨和希拉先生的话,并没有表达作者明确态度的句子,因此该题选D项。
单选题 Which of the following is NOT correct about H-1B?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为事实细节题。只要仔细阅读可以在第一段、第三段、第五段找到选项A、B、C的依据。选项D的有关内容在第六段。文中提到,H-1B签证的人在美国住满三年后可再申请三年。通常半数的H-1B签证持有者会得到绿卡,但并没有说在美国住满六年就成为永久公民,因此答案是D项。
单选题 The passage seems to indicate at the end that H-1B visa ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题为推理判断题。最后一段主要讲的是H-1B签证持有者在美国工作满三年可以再申请三年,并且他们中半数最终能拿到绿卡。选项A所述内容并未提到,因此是错的。选项C和D都过于绝对,要成为美国公民还有很多其他方法。因此答案是B项。