【答案解析】[听力原文]
Welcome ladies and gentlemen! I am glad to take all of you on a tour of our head office. We are proud to reveal to you the result of more than 5 months of planning and 10 months of remodeling. For our customers' convenience, our main lobby area has been expanded to create a more spacious environment. Many thanks are due to famous sculptors who donated their sculptures to our company for lobby decorations. Also, the building elevators have been rebuilt for faster travel between floors. Finally, we have redecorated the exterior of the premises with the addition of the most technologically advanced windows, which not only reduce UV rays, but also protect occupants in the building from excessive heat or cold.
问题是询问讲话的地点,文章开头部分提到I am glad to take all of you on a tour of our head office,用office building代替head office,故选项B为正确答案。
单选题
How long did the remodeling take?
A. 5 months
B. 7 months
C. 8 months
D. 10 months
【正确答案】
D
【答案解析】问题是询问改建所需要的时间,通过文章开头部分出现的We are proud to reveal to you the result of more than 5 months of planning and 10 months of remodeling.可以得知,计划阶段花费了5个多月,改建则需要10个月,故选项D为正确答案。
单选题
What has been added to the facility?
A. An environment-friendly reception area
B. More spacious elevators
C. Protective windows
D. A high-tech heating device
【正确答案】
C
【答案解析】问题是询问改建阶段增添的设施,通过文章后半部分出现的we have ~ with the addition of the most technologically advanced windows可以得知正确答案。