单选题
The making of classifications by literary historians can be a somewhat risky enterprise. When Black poets are discussed separately as a group, for instance, the extent to which their work reflects the development of poetry in general should not be forgotten, or a distortion of literary history may result. This caution is particularly relevant in an assessment of the differences between Black poets at the turn of the century (1900—1909) and those of the generation of the 1920's. These differences include the bolder and more forthright speech of the later generation and its technical inventiveness. It should be remembered, though, that comparable differences also existed for similar generations of White poets. When poets of the 1910's and 1920's are considered together, however, the distinctions that literary historians might make between "conservative" and "experimental" would be of little significance in a discussion of Black poets, although these remain helpful classifications for White poets of these decades. Certainly differences can be noted between "conservative" Black poets such as Countee Cullen and Cluade Mckay and "expert mental" ones such as Jean Toomer and Langston Hughes. But Black poets were not battling over old or new styles, rather, one accomplished Black poet was ready to welcome another, whatever his or her style, for what mattered was racial pride. However, in the 1920's Black poets did debate whether they should deal with specifically racial subjects. They asked whether they should only write about Black experience for a Black audience or whether such demands were restrictive. It may be said, though, that virtually all these poets wrote their best poems when they spoke out of racial feeling, race being, as James Weldon Johnson rightly put it, "perform the thing the Negro poet knows best". At the turn of the century, by contrast, most Black poets generally wrote in the conventional manner of the age and expressed noble, if vague, emotions in their poetry. These poets were not unusually gifted, though Roscoe Jamison and G. M. McClellen may be mentioned as exceptions. They chose not to write in dialect, which, as Sterling Brown has suggested, "meant a rejection of stereotypes of Negro life", and they refused to write only about racial subjects. This refusal had both a positive and a negative consequence. As Brown observes, "Valuably insisting that Negro poets should not be confined to issues of race, these poets committed an error... they refused to look into their hearts and write. " These are important insights, but one must stress that this refusal to look within was also typical of most White poets of the United States at the time. They, too, often turned from their own experience and consequently produced not very memorable poems about vague topics, such as the peace of nature.
单选题
It can be inferred that classifying a poet as either conservative or experimental would be of "little significance" when discussing Black poets of the 1910's and the 1920's because ______. A.these poets wrote in very similar styles B.these poets all wrote about nature in the same way C.these poets were fundamentally united by a sense of racial achievement despite differences in poetic style D.such a method of classification would fail to take account of the influence of general poetic practice
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 推理题。题句出现在第二段第一句,而在后面两句中,作者解释了这样说的原因,尤其是该段最后一句指出:But Black poets were not battling over…was racial pride,即黑人诗人注重的是种族自豪感,不会因为表现风格的差异而争论,而是相互包容彼此的风格,这与C项的意思是一致的。
单选题
According to the passage, an issue facing Black poets in the 1920's was whether they should ______. A.seek a consensus on new techniques of poetry B.write exclusively about and for Blacks C.withdraw their support from a repressive society D.turn away from social questions to recollect the tranquility of nature
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。答案信息对应于第三段第一句:However…whether thev should deal with specifically racial subjects,即他们的问题是要不要专门关注种族主题。而由后面几句的具体说明可知,“种族主题”就是指黑人自己的生活经历等。因此本题答案是B项。
单选题
The author quotes Sterling Brown in the fourth paragraph in order to A.present an interpretation of some Black poets that contradicts the author's own assertion about their acceptance of various poetic styles B.introduce a distinction between Black poets who used dialect and White poets who did not C.disprove James Weldon Johnson's claim that race is what "the Negro poet knows best" D.suggest what were the effects of some Black poets' decision not to write only about racial subjects
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 推理题。文章第四段引用Brown的话说:valuably insisting…to look into their hearts and write,即尽管黑人诗人坚持说他们不应当局限于种族主题这一点很可贵,但他们犯了一个错误,那就是他们拒绝审视内心、描写内心。这无疑是为了说明黑人诗人这样做给这一时期的诗歌所带来的影响。因此本题答案是D项。
单选题
Which of the following best describes the attitude of the author toward classification as a technique in literary history? A.Enthusiastic. B.Indifferent. C.Wary. D.Decisive.
单选题
The passage is mainly about A.American Black poets of 1910's and 1920's B.the difference between American White poets and Black poets C.American Black poets in 1920's and their features D.the classification of American Black poets