复合题

On Aug. 14, 2007 a computer hacker named Virgil Girlish unleashed a clever little program onto the Internet that he dubbed WikiScanner. It’ s a simple application that trolls through the records of Wikipedia, the publicly editable Web-based encyclopedia, and checks on who is making changes to which entries. Sometimes it’ s people who shouldn’ t be. Fо г example, WikiScanner turned up evidence that somebody from Wal-Mart had punched up Wal- Mart’ s Wikipedia entry. Bad retail giant.

WikiScanner is a jolly little game of Internet, but it’ s really about something more: a growing popular irritation with the Internet in general. The Net has anarehy in its DNA; it’ s always been about anonymity, playing with your own identity and messing with other people’ s heads. The idea, such as it was, seems to have been that the Internet would free us of the burden of our public identities so we could be our true, authentic selves online. Except it turns out who could’ ve seen this coming?—that our true, authentic selves aren’ t that fantastic. The great experiment proved that some of us are wonderful and interesting but that a lot of us are hackers and pranksters and hucksters, which is one way of explaining the extraordinary appeal of Facebook.

Facebook is a “social network” : a website for keeping track of your friends and sending them messages and sharing photos and doing all those other things that a good little Web 2. 0 company is supposed to help you do. It was started by Harvard students in 2004 as a tool for meeting at least discreetly ogling—other Harvard students, and it still has a reputation as a hangout for teenagers and the teenaged-at-heart, which is ironic because Facebook is really about making the Web grow up.

Whereas Google is a brilliant technological hack, Facebook is primarily a feat of social engineering. (It wouldn’ t be a bad idea for Google to acquire Facebook, the way it snaffled YouTube, but it’ s almost certainly too late in the day for that. Yahoo! offered a billion for Facebook last year and was rebuffed. ) Facebook’ s appeal is both obvious and rather subtle. It’ s a website, but in a sense, it’ s another version of the Internet itself: a Net within a Net, one that’ s everything the larger Net is not. Facebook is cleanly designed and has a classy, upmarket feel to it —a whiff of the Ivy League still clings. People tend to use their real names on Facebook. They also declare their sex, age, whereabouts, romantic status and institutional affiliations. Identity is not a performance or a toy on Facebook: it is a fixed and orderly fact. Nobody does anything secretly: a news feed constantly updates your friends on your activities. On Facebook, everybody knows you’ re a dog.

Maybe that’ s why Facebook’ s fastest-growing demographic consists of people 35 or older: they’ re refugees from the uncouth wider Web. Every community must negotiate the imperatives of individual freedom and collective social order, and Facebook constitutes a critical rebalancing of the Internet’ s founding vision of unfettered electronic liberty. Of course, it is possible to misbehave on Facebook—it’ s just self-defeating. Unlike the Internet, Facebook is structured around an opt-in philosophy; people have to consent to have contact with or even see others on the network. If you’ re annoying folks, you’ ll essentially cease to exist, as those you annoy drop you off the grid.

Facebook has taken steps this year to expand its functionality by allowing outside developers to create applications that integrate with its pages, which brings with it expanded opportunities for abuse. No doubt Griffith is hard at work on FacebookScanner. But it has also hung on doggedly to its core insight: that the most important function of a social network is connecting people and that its second most important function is keeping them apart.

单选题 Which of the following is INCORRECT about WikiScanner?
【正确答案】 A
【答案解析】原文第一段第二句说WikiScanner这个程序的功能是“trolls through the records of Wikipedia. . . and checks on who is making changes to which entries” 。 WikiScanner的功能是检测谁修改了词条, 但它本身并不具备修改词条的功能。 故选A。
单选题 The advantages of Facebook are mainly presented by comparing the differences between Facebook and _____
【正确答案】 C
【答案解析】原文第二段主要说明了互联网的一些特点(混乱性、 匿名性等) , 而根据该段最后一句可知, 正因如此才凸 显了Facebook的非凡吸引力。 同时在文章最后一段也提到了Facebook不同于互联网的地方。 因此Facebook的优点主要由和互联网的对比凸 显。 故选C。
单选题 What does the last sentence of Paragraph Four really mean?
【正确答案】 D
【答案解析】原文第四段的主题是Facebook的特点——真实性, 人们在Facebook上使用真实信息, 而不像在广义的互联网上一样隐藏自己。 “On Facebook, everybody knows you’ re a dog. ” 是一个暗喻, 意味着在Facebook上人们都知道你的真实身份。 故选D。
单选题 What is Facebook’ s real appeal according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】原文第四段第三句提到, Facebook是另一个版本的互联网, 是“网中之网” , 但又与互联网不同——在这里人们使用的是自己的真实身份, 什么都不是秘密。 而这就是Facebook吸引人的地方。 因此Facebook真正的吸引力在于和互联网的不同。 故选B。
单选题 If you misbehave on Facebook, you will be_____
【正确答案】 C
【答案解析】原文倒数第二段最后一句提到“If you’ re annoying folks, you’ ll essentially cease to exist, as those you annoy drop you off the grid” , 如果你在Facebook上表现不端, 你最终将会被迫脱离这个群体, 即无法再与别人成为朋友。 故选C。