As any human being knows, many factors govern whether people are happy or unhappy. External circumstances are important: employed people are happier than unemployed ones and better-off people than poor ones. Age has a role, too . But personality is the single biggest determinant: extroverts are happier than introverts, and confident people happier than anxious ones. That personality, along with intelligence, is at least partly heritable is becoming increasingly clear; so, presumably, the tendency to be happy or miserable is, to some extent, passed on through DNA. To try to establish just what that extent is, a group of scientists examined over 1, 000 pairs of twins from a huge study on the health of American adolescents. They conclude that about a third of the variation in people' s happiness is heritable. But while twin studies are useful for establishing the extent to which a characteristic is heritable, they do not finger the particular genes at work. One of the researchers, Jan-Emmanuel De Neve, of University College, London, and the London School of Economics, has tried to do just that, by picking a popular suspect—the gene that encodes the serotonin-transporter protein, and examining how variants of that gene affect levels of happiness. Serotonin is involved in mood regulation. Serotonin transporters are crucial to this job. The serotonin-transporter gene comes in two functional variants—long and short People have two versions(known as alleles). The adolescents in Dr. De Neve' s study were asked to grade themselves from very satisfied to very dissatisfied. Dr. De Neve found that those with one long allele were 8% more likely than those with none to describe themselves as very satisfied; those with two long alleles were 17% more likely. Which is interesting. Where the story could become controversial is when the ethnic origins of the volunteers are taken into account. All were Americans, but they were asked to classify themselves by race as well. On average, the Asian Americans in the sample had 0.69 long genes, the black Americans had 1.47 and the white Americans had 1.12. There is growing interest in the study of happiness, not just among geneticists but also among economists and policymakers dissatisfied with current ways of measuring humanity's achievements. Future work in this field will be read avidly in those circles.
单选题 What is implied in "Age has a role, too" in Paragraph 1?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:根据题干关键词定位到第一段第三句,该句意为“年龄也是一个因素”,它呼应了第一段对决定幸福的因素的例举。从第一段可总结出“就业人群”、“富裕阶层”和“性格外向的人”更幸福,同时根据常识可推断出:年轻人相对无忧无虑,对生活满怀憧憬,幸福感强烈;老年人可能更容易满足,因为他们学会了满足现状,幸福感增强;而中年人上有老下有小,养家压力增大,且事业发展处于关键时期,压力增大,幸福感减弱。故D项正确。
单选题 By examining over 1,000 pairs of twins, scientists intend to confirm the extent of that______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:根据题干关键词定位到第二段。该段第二句指出“为了确定程度有多大,一组科学家……对1 000对双胞胎进行了测试”,句中的that指代的是上句末提到的“一个人感到幸福还是悲伤的倾向可能是由基因传递的”,综上所述,科学家做测试的目的是“确定基因到底在多大程度上决定幸福”。故C项为正确答案。A、B、D项的说法均正确,但是并不是科学家对1 000对双胞胎进行了测试的原因,不符合题意,故排除。
单选题 Which of the following is the twin studies' finding?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:根据题干关键词定位到第二、三段。根据第三段开头的But可知,从句和主句之间是转折关系,主句意为“研究并未指出到底是哪个基因起到了遗传作用”,故D项“研究没有发现血清素运转体蛋白质基因可能起作用”为正确答案。A项并不是双胞胎研究的成果;B项是对第二段末句的错误理解;C项“研究确定了性格在多大程度上是决定性的”,与文中第三段首句表述不一致,故排除。
单选题 It can be inferred from the passage that_____.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:根据题干关键词定位到整篇文章。第四段前三句提到“血清素与情绪调节有关……血清素转运体基因有两种变体:长型和短型”,根据第五段中“不同的种族有不同数量的长型基因”可推断出B项“不同种族的幸福倾向不尽相同”。A项缺少了一种搭配,即“有些人长型短型等位基因各一个”;第二段首句提到“性格……是遗传的,这个观点正变得越来越明确”,所以C项观点的说服力应该是逐渐减弱;D项过度推断,均排除。
单选题 In the following part immediately after this text, the author will most probably focus on_____.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:根据题干关键词定位在最后一段,该段指出“不仅是遗传学家,就连经济学家、政治决策者也对研究幸福越来越感兴趣……所以以上各界人士将会十分关注这个领域的未来研究成果”,故A项“决策者对幸福的研究”为正确答案。B项“每个大洲的幸福程度”、C项“决定幸福的另一个因素”和D项“人类的成就和幸福”均不是作者接下来可能写的内容,故排除。