阅读理解 Last year I lived in Chile for half a year as an exchange student with the American Field Service. Compared to most visitors, I didn't travel much. I lived with a Chilean family and had the responsibilities of any Chilean teenager. I went to school every day, in uniform. I had good days and bad days and days that I didn't understand.
Chuquicamata, my host community, is a mining camp in the Atacama Desert. There is no disco, no shopping center, no museum or beach. Driveways must be watered daily to keep the dust down.
When I arrived here, I was scared. It was so different from the urban middle-class America I was accustomed to. There were lost dogs on the streets, and a constant cloud of brick-colored dust came from the mine. There was no downtown, few smoothly paved streets, and little to do for amusement. The people worked extremely hard. Rain was a rare phenomenon; earthquakes and windstorms were frequent.
I had studied Spanish for two and a half years and was always one of the best students in my class. But in my first week in Chile I was barely able to communicate and desperate for one person to whom I could explain my shock. I couldn't speak the thoughts in my head—and there were so many.
Most exchange students experience this like me. Culture shock presents itself in everything from increased aggression toward the people to lack of appetite or weight gain and depression. I was required to overcome all difficulties. Being an exchange student is not easy.
As time passed, everything changed. I began to forget words in English and to dream in Spanish and love Chilean food. I got used to not depending on expensive things for fun. Fun in Chuquicamata was being with people. And I took math, physics, chemistry, biology, Spanish, art, and philosophy.
But the sacrifices were nothing compared to the gain. I learned how to accept as well as to succeed in another culture. I now know the world is my community and have a much deeper understanding of both myself and others.
单选题 The author went to Chile last year with the purpose of______.
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。根据文章第一段第一句话“Last year I lived in Chile for half a year as an exchange student with the American Field Service.”可知A、B两项错误;根据文章第一段中的“I lived with a Chilean family and had the responsibilities of any Chilean teenager.I went to school every day,in uniform.”可知作者不是大学生,排除C。故本题选D。
单选题 On arriving in Chile, the author felt frightened because______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。根据题干可定位到文章第三段。这一段描述了智利的生活条件:大街上有成群的流浪狗,空气中都是灰尘,没有市中心,很少有用砖石铺的平整的路,也没有娱乐项目,等等。这一切都不同于他之前所熟悉的美国中产阶级的生活条件。故本题选C。
单选题 During the first week in Chile the author______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。根据题干可定位到文章第四段。该段讲到尽管作者学了两年半的西班牙语,而且是班里最好的学生之一,但是在智利的第一周,他还是很难与当地人交流。故本题选A。
单选题 According to the text, the author most probably thinks that his life in Chile was______.
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。文章最后一段指出“But the sacrifices were nothing compared to the gain”,由此可知,作者认为在智利的这段时间虽然很艰辛,但是收获颇丰。故本题选B。
单选题 What can we learn from the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。根据文章最后一段可知作者从这次经历中学到了很多有意义的东西。A、B两项与原文无关。全文并未提到智利的官方语言包括英语。故本题选C。